Читај ми!

Врата новије генерације – роло гаражна врата

Када се укаже потреба да поставите нова или замените већ постојећа, стара гаражна врата, избор је заиста велики. Можете да изаберете неки од различитих материјала од којих се израђују, на пример дрво или панеле са дрвном основом, алумијијум, ојачане алуминијумске или ПВЦ профиле, стакло, пластчне панеле, челик, фиберглас или неке друге материјале доступне захваљујући свакодневном технолошком расту. Такође можете бирати између неколико основних типова гаражних врата која ћете по свом нахођењу купити готова или поручити да вам се направе на меру, у складу са вашим жељама или потребама.

Врата новије генерације – роло гаражна врата Врата новије генерације – роло гаражна врата

Један од основних типова гаражних врата су свакако роло гаражна врата. Сам назив говори да су ова гаражна врата конструисана тако да се делови од којих су врата састављена уврћу у ролну приликом свог отварања. Типично за већину роло гаражних врата је да у саставу свог механизма за отварање имају уграђену оругу која смањује напор утрошен на отварање врата.

Старији типови ових гаражних врата немају опругу него користе систем ланаца, ручне каишеве или усмерени елецтромотор, који гаражна врата подиже и при том савија у ролну смештену на врху довратка иза греде, и самим тим врата не заузимају много драгоценог простора.

Као и сви остали типови гаражних врата тако и роло гаражна врата могу бити произведена од неколико различитих врста материјала.

Квалитетна и лагана, алуминијумска роло гаражна врата праве се од ламела различитих ширина. Полиуретан чини испуну профила у већини случајева, и тиме обезбеђује добру термо изолованост простора који се затвара. Ова гаражна врата вођена су алуминијумским вођицама којима су уграђене дихтунг гуме, и то је још један разлог више да је способност изолације ових врата боља. Тако изолована врата су термо стабилана и додатно штите од продора влаге и прашине.

По истом принципу израђују се и челична роло гаражна врата. Као и алуминијумска, која у својој основи имају сиву и белу боју, можете одабрати боју по жељи јер палета која вам је на располагању поседује доста боја и више нијанси, и лако се таква гаражна врата могу уклопити и у најзахтевнији екстеријер.

Челична роло гаражна врата су отпорна на механичка оштећења и ударце и важе као врло чврста – непробојна. Ни она не заузимају много простора и њима је такође релативно лако управљати. Оваквим гаражним вратима не сметају нити их оштећују временски услови ни температурни скокови. Дуготрајна су и сви произвођачи ће вам обезбедити сертификат и гаранцију у трајању од најмање три године.

 Гаражна врата новије генерације покрећу се, отварају и затварају, уз помоћ електромотора. Ови мотори морају бити атестирани и имате право да тражите увид у атест истог. Ови мотори су мали али снажни. Требало би да раде бешумно и ако то није случај, одмах се обратите овлаштеном сервису да се квар отклони и на тај начин предупредите негативно искуство.

Добра и квалитетна електроника омогућава аутоматско закључавање и откључавање роло гаражних врата. Ваш избор је да ли ћете своја гаражна врата откључавати и закључавати, отварати и затварати уз помоћ даљинске команде или тастер прекидача или можда за себе желите обе могућности. Уколико из неког разлога нестане електричне енергије, гаражна врата је могуће деблокирати и ручно их отворити уз помоћ специјалног алата.

Зато је добро при руци увек имати упутство за руковање приложено од стране произвођача ваших гаражних врата. Још једна изузетно важна информација, можете свој стандардизовани даљински управљач надоградити уз помоћ свог паметног телефона!

Гараже су саставни део вашег дома и често не служе само за простор за возила. Једна од предности коју пружају роло гаражна врата је управо то што ослобађају простор у гаражи и испред ње. Није важно ког облика је отвор који овим вратима затварамо, да ли има сегменте или можда заобљени лук.

Роло гаражна врата омогућују да не морате мењати своје првобитно архитектонско решење. Правилним избором роло гаражних врата на својој гаражи лако можете постићи елеганцију и склад свих елемената свог екстеријера.

Цена ових врата није занемарива, али је то дугорочно исплатива инвестиција. Што су квалитетнија гаражна врата која купите, и издвојите можда нешто већу суму новца, можете бити сигурни да их нећете морати мењати у скорије време, нити позивати сервисере толико често. Препорука је да пре него што приступите куповини нових гаражних врата, научите нешто о њима, како раде, од чега штите, како им помоћи да нам дуго потрају и слично.

Где све то научити? Где их купити? Можда ипак наручити своја гаражна врата, да их се изради у складу са вашим жељама или потребама. На ова и још многа питања одговоре вам даје сајт Огласико. На овом сајту можете пронаћи све информације које су вам потребне.

Тражите ли дистрибутивне центре или произвођаче где можете купити своја нова гаражна врата, пронаћи ћете не само списак истих већ и њихове адресе, ‘како до нас’ мапе и упутства, припадајуће бројеве телефона, е-маил адресе. Ту су и галерије са фотографијама производа, њихови детаљни описи, ценовници, понуда палета боја.

Такође исто важи и за радионице које се баве производњом и уградњом гаражних врата, сервисе који се баве монтажом и поправком истих. Уколико и даље нисте сигурни шта је то што би било идеално за вас, корисничка подршка је онда добро саветодавно решење.

уторак, 18. јун 2024.
32° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије