Читај ми!

Принцеза Кејт каже да је хемиотерапија готова

Принцеза од Велса, у веома личном видео-снимку који је објавила Кенсингтонска палата, говорила је о свом олакшању после последње хемиотерапије коју је примила.

Након неколико месеци неизвесности, принцеза Кетрин је у марту открила да је на лечењу од рака и да због тога није била у јавности већи део ове године. 

Ове године ће имати неколико ангажмана, што би могло да укључи догађај у новембру и њен Годишњи концерт божићних песама.

У емотивној видео-поруци супруга принца Вилијама каже да је ова година била „невероватно тешка“ и „да се живот какав познајете може променити у трену“.

Вест о здравственом стању принцезе Кетрин шаље позитивну поруку о њеном напретку, али јој предстоји дуг пут. Кенсингтонска палата је наговестила да у овој фази није могуће рећи да ли је рак остао у прошлости.

Принцеза описује „бурне воде” свог искуства са раком као „сложене, застрашујуће и непредвидиве”.

Са понизношћу, то вас такође доводи лицем у лице са сопственим рањивостима на начин на који никада раније нисте размишљали, а уз то и нову перспективу у односу на све“, каже принцеза, у необично личном видео-клипу снимљеном прошлог месеца у Норфолку.

Снимак, којим доминирају јесење боје, показује колико је принцеза задовољна што је завршила ову фазу свог лечења.

Како се лето ближи крају, не могу да вам кажем какво је олакшање што сам коначно завршила хемиотерапију“, каже Кејт док је видимо и како се вози и шета са својом породицом.

Принцезино здравље и даље у првом плану

Очекује се да ће се принцеза учествовати у неколико посета до краја године. Али извори из палате такође наглашавају да је још дуг пут до потпуног повратка и да ће принцеза, уз подршку најближих, и у наредних неколико месеци пазити на своје здравље.

Мој пут до излечења и потпуног опоравка је дуг и морам да наставим да идем дан по дан“, нагласила је принцеза додајући да јој је упркос тешком периоду ово искуство дало „обновљени осећај наде и уважавања живота“.

Кетрин је била одсутна због лечења и није обављала јавне дужности током већег дела године. Њени здравствени проблеми почели су у јануару када је била у болници због операције абдомена о којој није саопштено више детаља. Дијагнозу рака је принцеза поделила са јавношћу у марту, у видео-поруци у којој је наведено да је на лечењу и да ће јој требати приватност током опоравка. Кетрин је то описала као „огроман шок” после „невероватно тешких неколико месеци”.

Први пут се појавила у јавности у јуну поводом прославе краљевог рођендана, када је махала са балкона Бакингемске палате. Уочи тог појављивања, принцеза је у личној изјави са малом дозом оптимизма, најавила свој повратак, али је рекла да „опасност још није прошла“ и да је имала „добре и лоше дане“ током лечења.

Њено последње појављивање било је у јулу када је добила овације на Вимблдону када је присуствовала финалу мушког сингла.

понедељак, 09. септембар 2024.
21° C

Коментари

Juga
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Trudnoca
Бесплатна вантелесна оплодња и у Нишу
Pun mesec
Како Месец утиче на физичко и ментално здравље
Mirjana
Преминуо Игор Холодков
Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару