Читај ми!

Одржана комеморација Бори Ђорђевићу: Ако мислиш да си отишао, вараш се

Чачак и Србија опраштају се од Боре Ђорђевића. На комеморацији легендарном рокеру, одржаној у Културном центру Чачка, окупили су се родбина, колеге, пријатељи, бројни сарадници, Чачани. Мирослав Милатовић Вицко, један од оснивача „Рибље чорбе“, поручио је Бори да се вара ако мисли да је отишао.

Бора Ђорђевић, текстописац и фронтмен групе „Рибља чорба“, биће сахрањен данас у родном Чачку. 

На комеморативном скупу одржаном у Културном центру Чачка породица, колеге, пријатељи, бројни сарадници и поштоваоци опростили су се од Боре Ђорђевића. 

Драги наш Боки, ако мислиш да си отишао, вараш се. Ако мислиш да си нас оставио, такође се вараш. Заувек ћеш остати у нашим срцима и никада нећеш отићи. Имали смо ту част и срећу што си баш нас изабрао да се дружимо и стварамо заједничку музику на твоје врхунске текстове. Волео бих да нам поздравиш Рајка и Мишу, да им кажеш да нам ужасно недостају као што ћеш нам ужасно недостајати и ти. Нађи вечни спокој и мир јер то си, брате, заслужио“, рекао је Мирослав Милатовић Вицко, Борин колега из бенда и један од оснивача „Рибље чорбе“.

„Припала ми је част и тешка дужност да се у име председника Александра Вучића опростим од музичара, песника, патриоте, легенде за живота и заувек, од нашег Боре, који је био већи од живота и који ће остати увек са нама“ рекао је министар културе Никола Селаковић.

Према његовим речима, Ђорђевић је живео истински оно што је и певао, а да смо ми смо у тим песмама учили о животу, о његовим чудима, његовим ћорсокацима, разочарањима и радостима.

„Свима нама изгледало је бескрајно лако то што је он радио снагом вулкана. Заувек ће бити са нама, у свако свитање изнад Цркве Светог Марка, сваки пут када идемо у Панчево, када жене прате војнике, када неко од нас реши да ратује сам, остане слободан или смишња имена за дечурлију“, истакао је министар Селаковић.

Горан Бојовић, пријатељ Боре Ђорђевића, истакао је да је Бора био искрен, упоран, истрајан, показивао саосећање и увек на страни правде.

Градоначелник Чачка Милун Тодоровић подсетио је да је Ђорђевић говорио да је бити Чачанин стање духа, те да све што је научио у животу, научио у Чачку.

Волео си свој родни град и никада ниси заборавио оне са којима си одрастао. Поносни смо што смо имали оваквог уметника, човека, родољуба и патриоту“, рекао је Тодоровић.

На комеморацији су говорили и Зоран Дашић Даша, Мирослав Илић, Жика Јелић.

Рок музичар, певач и текстописац Бора Ђорђевић преминуо је 4. септембра 2024. у Љубљани.

Познат по надимку Бора Чорба, Ђорђевић је више од четири деценије био главни вокал и текстописац састава „Рибља чорба“.

Био је један од најпознатијих музичара српске и југословенске рок сцене, са великим бројем обожаватеља, упечатљива и утицајна јавна личност и, према речима његових пријатеља, велики романтик.

Остаће упамћен као један од најплодоноснијих стваралаца рок музике и творац неких од највећих хитова на овим просторима, попут Лутка са насловне стране, Добро јутро“, Погледај дом свој, анђеле, Остани ђубре до краја, Када падне ноћ... Пре тога, био је члан група „Сунцокрети“ и „Рани мраз“.

Бројне колеге, пријатељи, јавне личности и поштоваоци опростили су се од легендарног рокера порукама на друштвеним мрежама. 

субота, 07. септембар 2024.
28° C

Коментари

Juga
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Trudnoca
Бесплатна вантелесна оплодња и у Нишу
Pun mesec
Како Месец утиче на физичко и ментално здравље
Mirjana
Преминуо Игор Холодков
Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару