Читај ми!

У Чачку Дан жалости, комеморација поводом смрти Боре Ђорђевића сутра

Ковчег са телом Борисава Боре Ђорђевића допремљен је у Kапелу Опште болнице у његовом родном граду. Данас је у Чачку Дан жалости, а сутра у 11 часова у Културном центру одржаће се комеморација. Легендарни рокер, по сопственој жељи, биће сахрањен на Градском гробљу.

Рок музичар, певач и текстописац Бора Ђорђевић преминуо је 4. септембра 2024. у Љубљани. Ковчег са његовим телом допремљен је у Чачак, где ће се сутра у 11 часова у Културном центру одржати комеморативни скуп. 

Бора ће бити сахрањен у Чачку по његовој жељи. Од 13 ће бити примање саучешћа на Градском гробљу, опело ће почети у 14 часова, а сахрана у 14.30.

„Његова жеља је заиста за нас заповест. Није било лако технички, пре свега, али смо све то завршили чудотворно. Синоћ је допремљено тело у Капелу Опште болнице у Чачку“, рекао је Милун Тодоровић градоначелник Чачка додајући да је планиран наступ хорова који ће изводити и Борину песму Погледај дом свој, анђеле.

Према његовим речима, све је рађено у договору са породицом супругом, сином и вољеном ћерком: „Мора да буде величанствено, онако како он жели. Сам је, пре две године, изабрао своје последње место боравка. Наравно, он ће увек живети и у Чачку, и у Србији, и у читавом свету.

Због одласка Боре Ђорђевића, у његовом родном граду проглашен је Дан жалости и данас се неће одржавати спортске и забавне манифестације.

Познат по надимку Бора Чорба, Ђорђевић је више од четири деценије био главни вокал и текстописац састава „Рибља чорба“.

Био је један од најпознатијих музичара српске и југословенске рок сцене, са великим бројем обожаватеља, упечатљива и утицајна јавна личност и, према речима његових пријатеља, велики романтик.

Остаће упамћен као један од најплодоноснијих стваралаца рок музике и творац неких од највећих хитова на овим просторима, попут Лутка са насловне стране, Добро јутро“, Погледај дом свој, анђеле, Остани ђубре до краја, Када падне ноћ... Пре тога, био је члан група „Сунцокрети“ и „Рани мраз“.

Бројне колеге, пријатељи, јавне личности и поштоваоци опростили су се од легендарног рокера порукама на друштвеним мрежама. 

петак, 06. септембар 2024.
25° C

Коментари

Juga
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Trudnoca
Бесплатна вантелесна оплодња и у Нишу
Pun mesec
Како Месец утиче на физичко и ментално здравље
Mirjana
Преминуо Игор Холодков
Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару