Читај ми!

Пријатељи и поштоваоци се опраштају од Боре Ђорђевића: Борин одлазак је ујед за душу

Поводом смрти легендарног српског рок музичара и фронтмена групе „Рибља чорба“ Борисава Боре Ђорђевића (1952 – 2024), данас се на друштвеним мрежама од њега опраштају бројни музичари, јавне личности, пријатељи и поштоваоци. Како су најавиле општинске власти, у Чачку је 6. септембар проглашен даном жалости, а једна улицу ће носити његово име. Комеморација ће бити одржана у суботу, 7. септембра.

Бора Ђорђевић ће остати упамћен као један од најплодоноснијих стваралаца рок музике и творац неких од највећих хитова на овим просторима. Био је хроничар једног времена.

Председник Вучић и бројни државни званичници опростили су се од Боре Ђорђевића, као и његови пријатељи, колеге и поштоваоци његовог дела. 

Кики Лесандрић је у изјави за РТС навео да је Бора Ђорђевић био највећа звезда осамдесетих, дете златне генерације, југословенског рока. Легендарне песме поготово из осамдесетих су нешто што се више никад неће поновити

Певач и композитор Жељко Јоксимовић објавио је на свом налогу на Инстаграму фотографију Боре Ђорђевића уз поруку: „Мало је рећи, хвала... Срећно ти небо, геније".

Џез певачица Лена Ковачевић такође је на Инстаграму написала: „Борин одлазак као ујед за душу“.

Никола Роквић је уз фотографију Ђорђа Балашевића и Боре Ђорђевића написао: „Небо добија још једног песника".

Певач Игор Лазић Нигор оставио је дужу поруку на Инстаграму истакавши да Ђорђевићев одлазак оставља огромну празнину у срцима оних који су одрасли уз музику „Рибље чорбе“.

„Био си права икона рокенрола, аутентичан глас генерација које су тражиле смисао у свету пуном несигурности. Твоје песме су биле много више од музике – биле су искрена рефлексија живота, радости, туге, побуна, љубави и губитака.

Био си песник у души, уметник који је знао како да стави прст на болне тачке друштва, а да при том не изгуби ни трунку аутентичности. Хвала ти што си био део наших живота, што си својим речима и музиком учинио свет мало бољим местом. Остајеш са нама у својим песмама које ће се и даље певати, изнова и изнова", написао је Нигор.

Група „Црвена јабука“ објавила је фотографију на Инстараму уз кратак опис: „Почивај у миру“, а од њега се опростила и Мина Алексић, ћерка покојног пријатеља и колеге Мише Алексића. „Загрли ми тату Боки", написала је она уз фотографију оца и певача.

Редитељ филма „Јужни ветар“, Милош Аврамовић, објавио је на Инстаграму и опростио се од Ђорђевића црно-белом фотографијом. На исти начин опростила се и глумица Јелисавета Теодосић.

среда, 04. септембар 2024.
36° C

Коментари

Juga
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Trudnoca
Бесплатна вантелесна оплодња и у Нишу
Pun mesec
Како Месец утиче на физичко и ментално здравље
Mirjana
Преминуо Игор Холодков
Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару