Читај ми!

Олга Одановић: Ово Срце Сарајева иде свим мојим срцима у „Радио Милеви“

За Олгу Одановић август 2024. године је за памћење. Рођендан је прославила 29. августа, прошле недеље добила је награду на Сарајево филм фестивалу, а од данас је у пензији. То не значи да неће више глумити, већ ће само стизати и да се одмори.

За најбољу глумицу у категорији комичних серија на Сарајево филм фестивалу проглашена је Олга Одановић у роли Милеве Мајсторовић.

Награду није очекивала.

„Некако никад не очекујем. Никад немам то у глави да ћу добити награду. Наравно, ми смо, Крис Гаврић, ја, Елмир Јукић и серија Радио Милева, ми смо били и номиновани. И стварно нисам размишљала о томе. Било ми је лепо, не мени, него свима нама као екипи серије Радио Милева, јако нам је било лепо на фестивалу“, прича глумица која је од данас званично пензионерка.

За Сарајево филм фестивал, на којем је ове године први пут била, има само речи хвале и види га као један од најбољих у региону: „Ја сам дете старе Југославије и памтим нека много лепа времена у Сарајеву. Одиграла сам много пута представе тамо, али дух града који се осећа за време фестивала је стварно нешто што човек мора да доживи“.

Ликови у Радио Милеви су добри људи, зато се публика везала за њих

Популарност серије Радио Милева изашла је ван граница Србије.

„Видела сам Марка Гвера, причали смо дуго зашто се публика везала. Донекле смо дошли до одговора, мислим да серија има неку топлину, ликови који се појављују у серији су сви емпатични, племенити, неки добри људи. Ово је серија која прича о доброти из неких давних дана. И то провејава кроз серију, а људи препознају и ситуације и односе, људи воле да гледају оно што живе у животу. Мислим, свако има баку, ћерку, децу“, објашњава гошћа Београдске хронике.

Говорећи о почетку каријере и ангажманима, цењена уметница истиче да је имала среће што је било људи који су били спремни да јој као младој глумици дају улогу и на тај начин укажу поверење: „Хвала им на томе, јер знате то увек буде мач са две оштрице. Ви верујете у неког, али то на крају не мора да се испостави да буде баш тако. У мом случају било је и неких срећних околности. Добијала сам улоге које су ми припадале, баш у том периоду. Свака глумица би пожелала да игра и у Шекспиру, Молијеру, Нушићу. Стварно сам, морам да поменем мог драгог Јагоша Марковића, захваљујући њему, имала дијапазон улога стварно фантастичан“.

Серија Радио Милева, нових 40 епизода, на мале екране стиже у децембру. Тада би већ требало да увелико буде у току снимање наредне сезоне.

„Ово Срце Сарајева, које смо ми добили, и Крис и ја и Елмир Јукић, верујте ми, ја сам то истог тренутка, мислим да сам то тамо и рекла, при додели, то стварно припада целој екипи и целом пројекту од Нира продукције, од РТС-а, свих мојих дивних колега, јер ретко се дешавају такви пројекти, на које ви сваки дан долазите и радујете се што сте ту, има лепе енергије, љубави, тако да ово Срце Сарајева иде свим мојим срцима у Радио Милеви“, поручила је Олга Одановић.

субота, 31. август 2024.
24° C

Коментари

Juga
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Trudnoca
Бесплатна вантелесна оплодња и у Нишу
Pun mesec
Како Месец утиче на физичко и ментално здравље
Mirjana
Преминуо Игор Холодков
Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару