Краљевско венчање године видеће такорећи – нико

Зашто ће јавност остати ускраћена за многе информације и фотографије са дуго најављиваног краљевског венчања године између норвешке принцезе Марте Луиз и њеног вереника, самозваног шамана и гуруа, Дурека Верета. 

У Норвешкој се сутра одржава дуго ишчекивано краљевско венчање године. Принцеза Марта Луиз, 52-годишња ћерка краља Харалда, удаће се други пут, а изабраник њеног срца је три године млађи тамнопути амерички гуру и бисексуалац, самозвани шаман, који има многе следбенике у Холивуду, Дурек Верет. 

Иако је већина од 350 гостију увелико пристигла, а забаве и заједничке активности се већ одвијају према плану, јавност ће за многе фотографије и информације са овог свечаног догађаја, који ће се одржати у Хотелу Унион, у идиличном пејзажу норвешког Геирангерфјорда - остати ускраћена. 

Уобичајено је да краљевски двор са тако важних догађаја подели фотографије и снимке норвешким и светским медијима, али то се овога пута неће десити. Разлог за то је што су принцеза и њен будући супруг продали ексклузивна права за извештавање са венчања магазину Hello, а доцументарац о свему правиће Нетфликс, што је наишло на неодобравање осталих чланова краљевске породице. 

Иако ће венчању присуствовати и њени родитељи, краљ Харалд и краљица Соња, и млађи брат, престолонаследник Хокон, са супругом и двоје деце, њихове фотографије ни читаоци тог магазина неће моћи да виде у ексклузивној репортажи, као ни да чују говор краља и његове поруке, јер је краљевска породица то забранила, у знак протеста што и остали медији неће имати подједнак третман.

Тако је, уз све контроверзе које прате принцезино венчање и њен љубавни живот, додата још једна. 

О венчању су веома уздржани и гости, припадници осталих краљевских породица, пре свега из Скандинавије.

Иако је најављено присуство шведске престолонаследнице Викторије и њеног супруга Данијела, те њеног млађег брата и снахе, изричито је напоменуто да се нико од припадника шведске краљевске породице неће тим поводом оглашавати, јер је реч о приватној прослави.

Дански краљевски пар, краљ Фредерик и краљица Мери, иако добри пријатељи и сличних година као принцеза Марта, неће присуствовати венчању.

Према претходно најављеном распореду, свадба траје три дана и почела је јуче, журком упознавања и добродошлице, чији је дрес код био специфичан - кул и секси. Данас је организовано крстарење спектакуларним Геирангерфјордом, који је на листи Унескове културне баштине, а увече ће бити забава у хотелу у латиноамеричком стилу уз, како медији преносе, обавезно плесање салсе. 

За венчање, које ће обавити свештеница локалне парохије, тражи се гламурозни стајлинг и за даме и за господу - што гламурозније, то боље. Бела боја је дамама стриктно забрањена.

Очекује се да ће међу деверушама бити и три ћерке које принцеза Марта има из претходног брака са писцем Аријем Беном, који је извршио самоубиство три године после њиховог развода.

С обзиром на то да су, продајом права за извештавање, краљева ћерка и будући зет поново прекршили споразум са двором, да принцеза своју титулу неће користити у комерцијалне сврхе, за очекивати је да ће и то имати неке последице по њен статус. 

Оно што се са сигурношћу зна јесте да, ни шира јавност, ни читаоци ексклузивне репортаже неће бити у прилици да виде краља или краљицу како плешу салсу.

 

 

 

 

 

 

 

субота, 31. август 2024.
24° C

Коментари

Juga
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Trudnoca
Бесплатна вантелесна оплодња и у Нишу
Pun mesec
Како Месец утиче на физичко и ментално здравље
Mirjana
Преминуо Игор Холодков
Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару