Читај ми!

Нови скандал на норвешком двору, ухапшен принцезин ванбрачни син  

Ванбрачни син принцезе Мете Марит, супруге норвешког престолонаследника Хокона, завршио је током викенда у затвору због насилничког понашања.

Док друге европске краљевске породице опседају олимпијска борилишта, норвешка је некако најдискретнија, јер је у Париз недавно дошао само престолонаследник Хокон, иако је најављено да ће му друштво правити и супруга Мете Марит. Разлог за изостанак принцезе је нови скандал на двору, јер је током викенда ухапшен и у притвору је провео тридесет сати њен ванбрачни син, 27-годишњи Мариус Борг Хоиби, којег је добила из везе са проблематичним мушкарцем, наркоманом и осуђиваним насилником, пре него што је упознала принца Хокона.

Мариус је ухапшен, како преносе норвешки медији, после инцидента у једном стану у Ослу, где је физички и психички напао 20-годишњу девојку и она је завршила у болници с потресом мозга.

Његова мајка отказала је због тога одлазак у Париз. 

Када се 2001. године норвешки престолонаследник принц Хокон оженио Мете Марит, самохраном мајком бурне прошлости, а скромног порекла и образовања, био је то брак над којим су се згражавали конзервативни Норвежани, до те мере да се водила дебата о потреби укидања монархије.

Сада педесетогодишња Мете Марит рано је кренула странпутицом, понављајући разреде у средњој школи, одрастајући на рејв журкама 90-тих, препуним алкохола и дроге и повремено радећи као конобарица. 

Родила је сина из ванбрачне везе са човеком осуђеним за насилно понашање и поседовање наркотика, пре него што је упознала свог принца и постала део краљевске породице. Родила је принцезу Ингрид Александру и принца Свере Магнуса.

Једног, не тако далеког дана, јер краљ Харалд је већ у позним годинама и често има здравствених проблема, заједно са супругом сешће на норвешки престо.

Инцидент са њеним сином дешава се само три недеље уочи великог догађаја у норвешкој краљевској породици, који привлачи огромну медијску пажњу и углавном скандализује светску јавност.

Последњег дана августа у идиличном амбијенту Геирангерфјорда на западу Норвешке, други пут ће се венчати престолонаследникова старија сестра, 52-годишња принцеза Марта Луиз, за свог вереника Дурека Верета, самозваног америчког шамана проблематичне биографије, који има следбенике и у Холивуду. 

Све је спремно за краљевско венчање деценије, које тешко да ће пореметити нови скандал у краљевској породици, јер су будући младенци већ годинама навикли на лош публицитет који их прати.

среда, 07. август 2024.
23° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару