Читај ми!

Муке норвешког двора – свадба принцезе и шамана у сенци офанзиве таблоида

Зашто је будућа свекрва наљутила норвешку принцезу и добија ли новац да оговара сина по таблоидима.

Норвешка принцеза Марта Луиз и њен вереник, тамнопути холивудски гуру и самозвани шаман, Дурек Верет, одбројавају дане до спектакуларног венчања, заказаног за крај августа у бајковитом амбијенту Геирангерфјорда на западу Норвешке. 

Интересовање медија за „венчање деценије" све је веће, не само на северу Европе, а таблоиди се утркују ко ће направити екслузивнију и скандалознију причу. Педесетдвогодишња ћерка краља Харалда већ деценијама је под будним оком норвешке јавности, посебно због својих афинитета према паранормалним појавама, тврдњи да прича с анђелима, а поготово откако је ова разведена мајка три ћерке, чији је први супруг извршио самоубиство, у вези са америчким гуруом и бисексуалцем, који има бројне следбенике у Холивуду.

Дурекова биографија је, најблаже речено, проблематична, а укључује и затворске казне, оптужбе за породично насиље, јер је својевремено премлатио свог партнера, продају медаљона који наводно лече од ковида, контрадикторне изјаве о томе да је имао трансплантацију бубрега, трахеотомију, доживео клиничку смрт, о чему не постоје никакви докази, те тврдње да припада „рептилској раси" или да је реинкарнација египатског фараона. 

У откривању пикантних детаља из живота Дурека Верета посебно предњачи таблоид Се ог Хор, који је својевремено објавио и интервју са Дурековим бившим дечком, Хенком Гринбергом, за који је добио и ексклузивне фотографије, које је Гринберг дебело наплатио, уз оправдање да му Верет ионако дугује новац.

Од маја прошле године исти таблоид објављује и интервјуе са Веретовом мајком, 80-годишњом Верушком Уркарт, која је о рођеном детету испричала све најгоре и упозорила Норвежане да је он, како је рекла, опасан човек и лажов, врло харизматичан, који је принцези испрао мозак. 

У последњем интервјуу ових дана је рекла и да њен син лаже о свом материјалном стању и да није одрастао у богатству, како тврди, возећи се лимузинама и приватним авионима.

Оптужбе будуће свекрве толико су изнервирале Марту, да је на свом Инстаграм профилу објавила фотографије куће у Калифорнији у којој је њен вереник одрастао, тврдећи да вреди три милиона долара и оптужила вереникову мајку да износи многе лажи и да је за то добила новац. Уз то је објавила и изјаву Дурекове другарице из детињства, између осталог и о томе како су му деца "завидела на богатству, јер је у школу долазио лимузином или таксијем".

Да ли је у међувремену неко скренуо пажњу принцези да би требало да ангажује доброг саветника за односе с јавношћу, или је и сама схватила да јој такав дискурс у јавности уопште не приличи, тек у својој последњој објави Марта је рекла да подвлачи црту и да више ни она ни њен партнер неће коментарисати медијске отровне стреле, него ће се посветити припремама за венчање, љубави и свом менталном здрављу.

Тврдње Марте Луиз да је Дурекова мајка за своју сарадњу са норвешким таблоидом добила новац, што је према медијским законима те земље забрањено, нису без основа.

Лист Верденс Ганг открива да су мајчиним изјавама згрожени и Дурекови полубрат и сестра, Брендон и Анђелина, који такође сумњају да је Верушка за интервјуе добила хонорар, и да јој у комуникацији с таблоидом помаже њихова старија полусестра.

„Како једна мајка може да учини тако нешто и ко је тај који може да је на то натера", пита се Анђелина.

Кажу да је мајка годинама у лошој финансијској ситуацији, али да им је недавно рекла да се запослила као чистачица, што им је чудно, с обзиром на то да није имала никакав посао још од 80-тих година прошлог века. 

Новинари тог листа покушали су одговор да потраже директно у Њујорку од госпође Верушке, али их је одбила уз образложење да је под ексклузивним уговором са неким другим.

Главни уредник Се ог Хора, са друге стране, сматра да мајка има апсолутно право да изнесе своју страну приче, без обзира на остале чланове породице и да је његов лист „једини норвешки медиј који пружа потпуну и тачну слику о породичном пореклу будућег краљевог зета".

И док можемо само замислити како се, због свих околности приче, традиционалним норвешким монархистима диже коса на глави од помисли с ким ће се све ородити краљевска породица, Верденс Ганг открива још један могући разлог зашто су текстови листа Се ог Хор непријатељски уперени према Дуреку Верету.

Испоставило се да је једна од новинарских „перјаница" тог листа, Ларс Гаутнеб, био близак пријатељ бившег Мартиног супруга, писца Арија Бена, још из времена када је радио за конкурентски часопис. Ишли су заједно на путовања, а Гаутнеб је помагао Бену и као његов уметнички менаџер и посредник у односима с медијима. Принцеза каже да није имала појма о њиховој блискости.

Пар се развео 2016, а Бен је, захваљујући свом пријатељу, после био често на насловним странама Се ог Хора, у позитивном контексту, заједно са својом новом девојком. Пријатељи из тог листа били су му подршка и у менталним проблемима које је имао. Последњих месеци живота живео је у дечијој соби у Гаутнебовој кући, наводи Верденс Ганг. 

Ари Бен је извршио самоубиство на Бадњи дан 2019.

Његова бивша супруга, принцеза Марта Луиз, удаће се други пут 31. августа. 

субота, 18. мај 2024.
26° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара