Читај ми!

Кејт Мидлтон ће се први пут појавити у јавности откада је објавила да болује од рака

Кејт Мидлтон, британска принцеза од Велса, у писаној изјави уочи најављеног првог појављивања у јавности у суботу, наводи да њен опоравак уз превентивну хемотерапију добро напредује, али да још увек „није дошла до краја пута“.

Кејт Мидлтон ће се први пут појавити у јавности откада је објавила да болује од рака Кејт Мидлтон ће се први пут појавити у јавности откада је објавила да болује од рака

У личној писаној поруци која је данас објављена, Кејт Мидлтон каже да је била „одушевљена“ хиљадама љубазних порука из целог света које су уследиле након објаве у марту да болује од рака.

Истиче да су те поруке отвориле потпуно нови свет за њу и њеног супруга, престолонаследника принца Вилијама.

„Добро напредујем, али као што ће свако ко пролази кроз хемотерапију знати, има добрих и лоших дана“, наводи се у изјави.

„Оних лоших дана осећате се слабо, уморно и морате да препустите свом телу да се одмара. Али у добрим данима, када се осећате јачим, желите да се осећате добро."

Њено побољшано здравствено стање значи да ће моћи да се појави у јавности први пут од прошлог децембра када се придружила другим члановима краљевске породице на годишњој божићној црквеној служби.

Кејт (42) ће пратити своје троје деце, принчеве Џорџа и Луиа и принцезу Шарлот, у кочији током суботње годишње војне параде која се одржава у центру Лондона поводом обележавања званичног рођендана монарха.

Такође ће се придружити краљу Чарлсу, краљици Камили и осталим члановима породице на балкону Бакингемске палате, на врхунцу овог догађаја.

Док је Кејт рекла да се нада да ће учествовати и на другим догађајима ове године, сарадници су упозорили да појављивање у суботу не значи да ће се потпуно вратити у свим својим дужностима.

„Моје лечење је у току и трајаће још неколико месеци“, навела је пирнцеза од Велса. „Радујем се што ћу овог викенда присуствовати Краљевој рођенданској паради са својом породицом и надам се да ћу се придружити на још неколико јавних скупова током лета, али исто тако знајући да се још нисам потпуно опоравила.“

Објављена је и нова фотографија принцезе како би се поклопила са њеном поруком, на којој се види да Кејт изгледа добро. Стоји испод дрвета, у сакоу и фармеркама, на имању Виндзор западно од Лондона, где се налази породична кућа.

Њена болест се поклопила са болешћу краља Чарлса, који је такође био на лечењу од рака. Вратио се на јавне дужности у априлу, мада су му обавезе ограничене како би се смањили ризици за његов опоравак.

Монарх је био одушевљен што је чуо да ће Кејт присуствовати суботњој паради, рекао је краљевски извор. Кенсингтонска палата је такође рекла да је Вилијам задовољан што Кејт почиње да се враћа послу и пројектима који су јој били толико важни.

„Он ће наставити да своје време усмерава на подршку својој жени и деци, док наставља да обавља своје јавне дужности“, рекао је портпарол.

уторак, 18. јун 2024.
32° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије