Читај ми!

Глумица Ема Стоун жели да је ословљавају њеним правим именом

Ема Стоун је открила да би јој било драже да је не зовемо тако – јер то није њено право име. Како је рекла, више би волела да људи користе име које јој је дато на рођењу. „То би било тако лепо. Волела бих да будем Емили.“

Глумица Ема Стоун жели да је ословљавају њеним правим именом Глумица Ема Стоун жели да је ословљавају њеним правим именом

Тридесетпетогодишња оскаровка, Ема Стоун, рекла је у интервјуу за Холивуд репортер да када боље упозна колеге на снимању, онда их моли да је зову њеним правим именом, Емили.

Име је променила јер када је требало да се учлани у глумачки синдикат, већ је постојала једна Емили Стоун.

Током интервјуа на промоцији нове серије Проклетство (The Curse) открила је да јој је пре пар година прекипело што не користи своје право име.

„Из неког разлога, само ми је дошло, као, 'Не могу више то да радим'.“

Рекла је и да је колега Нејтан Филдер, са којим игра у серији, зове Ем, што јој лакше пада, на шта је он додао да је то начин да некако премости разлику између Ема и Емили.

Још 2018. године, глумица је открила да је разлог зашто је одабрала име Ема била њена омиљена „Спајсица“, Бејби Спајс, односно Ема Бантон.

Муке са правим именом

Глумац и бивша звезда серијала Доктор Ху, Дејвид Тенант, узео је ово уметничко име још са 16 година, јер је у његовом глумачком синдикату већ имао колегу са његовим правим именом – Дејвид Мекдоналд.

Име је одабрао након што је прелиставајући музички часопис наишао на име фронтмена „Пет шоп бојса“, Нила Тенанта.

Исто тако, канадски певач Викенд (The Weeknd), променио је своје уметничко име избацивши последње „е“ јер је постојао канадски бенд који се већ звао "The Weekend", како би избегао било какве „проблеме са ауторским правима“.

Америчка глумица и редитељка Елизабет Бенкс такође је морала да промени име јер је већ постојала Елизабет Мичел – њено право име – регистрована у Савезу филмских глумаца (САГ).

У једном од интервјуа је испричала како је је направила листу презимена и затим их распоредила по абецедном реду. „Бенкс је било прво на листи. Позвала сам САГ и рекли су ми да је доступно, па сам рекла: 'Ја ћу га узети!' Само сам желела да се та формалност што пре заврши!"

недеља, 12. мај 2024.

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара