Читај ми!

Умро Метју Пери, звезда популарне серије „Пријатељи“

Изненада је преминуо глумац Метју Пери, познат по улози Чендлера Бинга у популарној серији „Пријатељи“, јављају светски медији.

Канадско-амерички глумац Метју Пери, који је светску славу стекао као духовити Чендлер Бинг у легендарној америчкој серији Пријатељи, преминуо је у 55. години.

Пери је прошле године објавио мемоаре Friends, Lovers, And The Big Terrible Thing где је описао своју вишегодишњу борбу са злоупотребом дроге, лекова и алкохола.

Смрт прослављеног глумца потврђена је у изјави коју је објавио Ен-Би-Си, ТВ мрежа која је 10 година емитовала Пријатеље, на платформи Икс [Твитер].

„Невероватно смо тужни због преране смрти Метјуа Перија. Донео је толико радости стотинама милиона људи широм света својим савршеним тајмингом и ироничном духовитошћу. Његово наслеђе живеће кроз безброј генерација“, наводи се у саопштењу Ен-Би-Си ентертејнмента.

Глумац је пронађен мртав, у хидромасажној кади или џакузију, у својој кући у Лос Анђелесу, рекли су америчким медијима извори. Први извештаји полиције показују да смрт није насилна.

Метју Пери рођен је 19. августа 1969. године у америчком граду Вилијамстауну у Масачусетсу, али се након развода родитеља са мајком преселио у Канаду, у Отаву, где је одрастао.

Ишао је у основну школу са садашњим премијером Канаде, Џастином Тридоом са којим се једном чак и потукао.

Широм света остаће упамћен по улози Чендлера Бинга у изузетно успешној серији Пријатељи, која је емитована од 1994. до 2004. године.

Последњу епизоду легендарне серије о шесторо пријатеља видело је 52,5 милиона гледалаца само у САД, што је чини најгледанијом ТВ епизодом двехиљадитих.

Са колегама из серије Џенифер Анистон, Кортни Кокс, Дејвидом Швимером, Метом Лебланком и Лизом Кудроу, Пери је, 17 година након завршетка серије, учествовао у специјалној емисији која је емитована на ХБО Максу 2021. године.

Серија је од свих шесторо пријатеља направила међународно познате личности и тражене глумце.

Ипак нико од њих није успео да понови ниво индивидуалне славе и комерцијалног успеха који су постигли као ансамбл серије која је неко време била најгледанији амерички телевизијски програм у ударном термину.

Током већег дела емитовања серије Перијева борба са зависношћу од лекова и алкохола, била је скривена од јавности. У интервјуу Њујорк тајмсу објављеном у октобру 2022, глумац је открио да је пуних 18 месеци „чист“: „Вероватно сам потрошио око девет милиона долара покушавајући да се отрезним“.

Пери је у својој књизи испричао да је морао да буде враћен на рехабилитацију одмах након снимања епизоде Чендлеровог и Моникиног венчања.

Након Пријатеља, Метју Пери је учествовао у три телевизијска подухвата која су се показала краткотрајним – Студио 60 на Сансет Стрипу, Господин Саншајн и Go on.

Током наставка каријере, гостовао је у познатим серијама или се појављивао као Чендлер у ТВ емисијама, укључујући Западно крило, Али Мекбил, Беверли Хилс.

Најуспешније улоге на филму имао је у остварењима Не заљубљуј се на први поглед (Fools Rush In), Убица меког срца (The Whole Nine Yards), Како сам заволео Сару (Serving Sara), Повратак убице меког срца (The Whole Ten Yards).

Иако је био у везама са познатим лепотицама међу којима су биле Јасмин Блит и Џулија Робертс, никада се није женио.

петак, 26. јул 2024.
18° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару