Читај ми!

Порота одлучила да прихвати другу верзију тестамента Арете Френклин

Рукопис пронађен у каучу Арете Френклин је важећи тестамент, сматра порота. Коначно је донета пресуда у спору око валидности докумената из 2010. и 2014. које је покојна певачица оставила, а који је унео раздор око наследства међу њене синове.

Руком исписан тестамент који је пронађен у дому Арете Френклин после њене смрти је валидан тестамент, саопштила је порота на суду у Мичигену, што је довело до значајног преокрета у спору који су њена четири сина покренула један против другог.

Ова судска одлука значи победу за њеног другог и најмлађег сина – Едварда и Кекалфа – чији су адвокати тврдили да рукопис из 2014. треба да буде важећи уместо тестамента из 2010. који је откривен отприлике у исто време у закључаном кабинету у кући краљице соула у предграђу Детроита.

Најстарији син Арете Френклин, Кларенс, живи у установи за подршку особама са посебним потребама у Мичигену и није био укључен у спор. Адвокат његовог старатеља рекао је за Би-Би-Си да су „постигли нагодбу која Кларенсу даје проценат имовине без обзира на исход судског спора у погледу тестамента“.

Арета Френклин није оставила за собом званичну, куцану опоруку када је пре пет година умрла у 76. години након борбе са раком панкреаса. Али оба документа, са доста жврљотина и деловима које је тешко дешифровати, изненада су се појавила 2019. године када је њена сестричина, Сабрина Овенс, претражила дом у потрази за списима.

Овенсова је заједно са трећим сином Арете Френклин, Тедом Вајтом Другим, наведена као суизвршилац или лични заступник имања, по верзији тестамента из 2010. Овенсова је престала да буде представница имања своје тетке 2020. године због подела у породици.

У писму поднетом суду у Детроиту, Сабрина је написао: „С обзиром на љубав моје тетке према породици и жеље за приватношћу, ово није оно што би она желела за нас, нити је оно што ја желим.“

„Волим своје рођаке, не гајим анимозитет према њима и желим им све најбоље."

Имовина Арете Френклин, која је после њене смрти била процењена на 80 милиона долара, пала је на шест милиона због новијих процена и неплаћених пореза.

Управници заоставштине Арете Френклин плаћају рачуне и измирују милионске пореске дугове од надокнада за музичке хонораре и других ауторских права. Спор око тестамента, међутим, и даље није окончан.

Постоје разлике између верзија из 2010. и 2014. године, мада изгледа да у обе стоји да би сва четири сина Арете Френклин требало да деле приход од музичких и ауторских права.

Али према тестаменту из 2014. Кекалф Френклин и унуци ће добити кућу у Блумфилд хилсу, која је процењена на 1,1 милиона долара када је певачица умрла, али данас вреди много више.

У старијој верзији тестамента стајало је да Кекалф (53) и Едвард Франклин (64) „морају да похађају студије и добију сертификат или диплому“ да би остварили право на приход. Те одредбе нема у верзији из 2014. године.

Тед Вајт Други, који је свирао гитару са мајком, сведочио је против тестамента из 2014, рекавши да би његова мајка обично важне документе обављала „конвенционално и легално“ и уз помоћ адвоката.

Дон Вилсон, адвокат који је заступао певачицу скоро 30 година, рекао је за Ен-Би-Си да је инсистирао на томе да је она сигурно оставила тестамент.

„Али она је врло чувала своју приватност и мислим да није хтела да дели те информације са другом особом, чак ни са адвокатом. Мислим да зато, није ушла у нечију канцеларију и то формализовала, већ је сама то написала“, навео је Вилсон.

субота, 10. август 2024.
21° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару