Читај ми!

Гламур и кич комбинације познатих на црвеном тепиху у 2022.

Шетња црвеним тепихом и у 2022. години је била гламурозна, обележена упечатљивим креацијама познатих дизајнера и модних кућа. Зхваљујући харизми познатих личности из света филма и музике, ове креације су добиле додатну пажњу. Подсећамо на неке од њих.

Гламур и кич комбинације познатих на црвеном тепиху у 2022. Гламур и кич комбинације познатих на црвеном тепиху у 2022.

Као и сваке године, одевне комбинације славних личности из света филма, музике и забаве, које су продефиловале црвеним тепихом у различитим приликама, биле су тема медија и 2022. године. Било је ту и класичних, и модерних, и експерименталних креација, али и ретро осврта.

Ким Кардашијан је затворила дефиле на црвеном тепиху једног од највећих модних догађаја у свету – Мет гала – у хаљини Мерилин Монро, у којој је легендарна глумица председнику Џону Ф. Кенедију, пре шездесет година, умилним гласом отпевала рођенданску честитку.

Како би успела да обуче хаљину коју је за Мерлин Монро дизајнирао Жан Луис, Ким Кардашијан је морала да смрша седам килограма. Међутим, изгледа да је и поред свих мера предострожности, хаљина претрпела оштећења.

С друге стране, на моменте се чинило да су неки за шетњу црвеним тепихом имали модни приступ „све је дозвољено“ – од ланеног одела са сукњом, комбинација у којој је прошетао холивудски заводник Бред Пит.

Џулија Робертс је пак, како би одала признање свом колеги и пријатељу, Џорџу Клунију, на додели награда Кенеди центра понела хаљину прекривену Клунијевим урамљеним фотографијама.

Наравно, никако не треба заборавити ни костим црва који је носила Хајди Клум за Ноћ вештица и тиме поново успела да надмаши своје оригиналне креације које посебно бира за ову прилику.

Зои Кравиц, која игра Селину Кајл у филму Жена-мачка, на премијери филма у Њујорку појавила се у црној плишаној хаљини са мачјом главом на деколтеу. Хаљину је дизајнирала кућа „Оскар де ла Рента“.

Још једна креација која је заблистала на Мет гали била је и хаљина Блејк Лајвли, која је била један од домаћина вечери, заједно са мужем Рајаном Рејнолдсом. За њену светлуцаву хаљину на којој се велика машна трансформисала у шлеп беби плаве боје, инспирација је био Кип слободе, Емпајер стејт билдинг и плави плафон Велике централне станице, а изашла је из Атељеа Версаче.

Ема Корин понела је комбинацију „ЈВ Андерсона“ на филмском фестивалу БФИ у Лондону. Глумица која је тумачила Лејди Ди у Нетфликсовој драми Круна, црвеним тепихом je прошетала у сјајној сребрној балон хаљини у којој је пливала златна рибица. 

Најпривлачнија одевна комбинација вечери на додели Оскара 2022. године, према мишљењу дизајнера, била је хаљина коју је понела Џејда Пикет Смит.

Оставила је утисак на све присутне, првенствено својом појавом, али и смарагдном хаљином са воланима која је стигла из креаторског тима Жан Пола Готјеа, у знак подршке свом супругу Вилу Смиту и његовом раду на филму Краљ Ричард.

Глумац Тимоти Шаламе на промоцији филма Call Me by Your Name на Филмском фестивалу у Венецији, црвеним тепихом je прошетао у црвеном оделу без леђа. Одело је дизајнирао Хајдер Акерман, француски дизајнер и глумчев блиски пријатељ.

На Филмском фестивалу у Кану у мају, Ен Хатавеј нас је подсетила на све своје корене из ђеновљанске краљевске породице у франшизи Дневници принцезе из двехиљадитих. Глумица је изгледала заносно и сензуално на црвеном тепиху у потпуно белој Арманијевој хаљини, употпуњеној спектакуларним накитом са сафирима.

Репер Lil Nas X поново је редефинисао мушку одећу захваљујући дизајнеру Харису Риду, скренувши пажњу јавности на свој изглед на додели МТВ видео-награда. Репер је за ову прилику понео елегантну црну комбинацију са кружним ореолом око главе у неколико концентричних кругова направљених од перја.

Такође је и његова сукња била украшена перјем, а испод ње репер је имао црне кожне панталоне.

А на крају године, једна одевна комбинација је привукла пажњу не само домаће, већ и светске јавности. Никола Јокић који се на конференцији за медије појавио у карираном оделу изазвао је одличне реакције, чак је добио похвалу од Чарлса Барклија, који је био одушевљен стилом српског кошаркаша.

уторак, 13. август 2024.
24° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару