Читај ми!

Норвешка принцеза напушта краљевске дужности да би радила са вереником – шаманом

Принцеза Марта Луиз од Норвешке напустила је своје краљевске дужности да би се фокусирала на посао у области алтернативне медицине са својим вереником, самопроглашеним шаманом, саопштено је из палате.

Веза 51-годишње норвешке принцезе са Дуреком Веретом, холивудским духовним гуруом, подигла је прашину у Норвешкој након што је „шаман шесте генерације“ у књизи Spirit Hacking сугерисао да је лак избор, пише британски Гардијан.

Верет на свом веб-сајту продаје медаљон са ознаком Spirit Optimizer, за који тврди да му је помогао да преброди ковид 19.

Анкета спроведена у септембру показала је да 17 одсто Норвежана сада има горе мишљење о иначе популарној краљевској породици, а као разлог скоро сви наводе принцезу и шамана.

„Принцеза се одриче улоге краљевске заштитнице... и неће представљати краљевску кућу у овом тренутку“, наводи се у саопштењу палате.

Међутим, „у складу са краљевом жељом, принцеза ће задржати своју титулу“.

Палата је саопштила да ће, када се принцеза и Верет буду венчали, он постати члан краљевске породице, али да неће имати титулу нити представљати монархију.

Принцеза, која тврди да је осетљива на паранормалне појаве, те да, на пример, може да разговара са анђелима, изгубила је своју почасну титулу „Њено краљевско височанство“ 2002. године када је одабрала да ради као видовњак. Такође, 2019. године пристала је да престане да користи титулу принцезе у комерцијалним подухватима.

Пар ће се убудуће уздржавати од било каквог повезивања са краљевском породицом на својим налозима и каналима на друштвеним мрежама и медијима, као и у медијској продукцији и комерцијалним активностима.

„Намера је да се повуче линија која јасније одваја комерцијалну делатност од краљевске куће Норвешке“, наводи се у саопштењу палате.

Додаје се да краљевска породица има „велико поверење у норвешку здравствену службу и норвешке здравствене власти“, наглашавајући важност „утврђеног медицинског знања и научних истраживања“.

У истом саопштењу, Марта Луиз наводи да је „свесна важности знања заснованог на истраживању“. „Међутим, такође верујем да постоје компоненте доброг живота и здравог физичког и менталног здравља које можда није тако лако сажети у извештају о истраживању.“

Ћерка норвешког краља Харалда Петог рекла је да би „духовност, интимност са другим људима и животињама, јога и медитација“ могли бити важни додаци, као и „топла рука, акупунктурна игла, кристал“.

Марта Луиз сматра да је важно „правити разлику између себе као приватне особе с једне стране, и као члана краљевске породице с друге стране“, и, како каже, нада се да ће њени лични ставови бити тако посматрани, „а да други не морају да одговарају за њих“.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 17. септембар 2024.
10° C

Коментари

Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Sažeto od Amazon produkcije
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Odlicna serija
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи