Читај ми!

Преминуо глумац Тони Сирико, Поли Голтијери из „Породице Сопрано“

Глумац Тони Сирико, који се заједно са Џејмсом Гандолфинијем појавио у свих шест сезона серије „Породица Сопрано“, преминуо је у петак ујутру неколикоко дана пре 80. рођендана.

Менаџер Тони Сирика, Боб Мекгауан, рекао је за Холивуд репортер да је глумац преминуо у старачком дому где је због деменције живео последњих неколико година.

У изјави коју је на Фејсбуку објавио његов брат Роберт Сирико, стоји: „Са великом тугом, али са невероватним поносом, љубављу и пуно лепих успомена, породица Ђенара Ентонија 'Тони' Сирика жели да вас обавести о његовој смрти ујутру 8. јула 2022. године".

„Породица је дубоко захвална на бројним изразима љубави и саучешћа и захтева да јавност поштује њену приватност у тренуцима жалости".

Његов колега из Сопраноса Мајкл Империоли одао је почаст Сирику на Инстаграму назвавши га „мој драги пријатељ, колега и партнер у злочину“.

„Тони је био као нико други: био је тако чврст, одан и великог срца као било ко кога сам икада познавао", написао је. „Био сам уз њега кроз толико тога: кроз добра и лоша времена. Али углавном добра. И много смо се смејали. Одлично смо се уклопили као Кристофер и Поли и поносан сам што могу да кажем да сам најбоље и најзабавније улоге имао са мојим драгим другаром Тонијем. Недостајаће ми заувек“.

Сирико, рођен 1942. године у Њујорку, често је играо гангстере у филмовима током своје каријере, укључујући у филмовима Добри момци, Земља полицајаца и Плавооки Мики. Често се појављивао у филмовима Вудија Алена, укључујући Хари ван себе, Селебрити, Меци над Бродвејем, Моћна Афродита, Сви кажу волим те и Чудесни точак.

Првобитно је био на аудицији за улогу ујака Јуниора у Сопрановима, али је Доминик Кијанеси добио улогу. Уместо тога, креатор серије, Дејвид Чејс, понудио му је улогу Полија Голтијерија, што је Сирико прихватио, под условом да његов лик „не постане издајник“.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 16. август 2024.
27° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару