Читај ми!

Кад Милош Биковић искочи из глумачке фиоке

У Русији ме углавном доживљавају као глумца комедија. Глумачка фиока коју ја тамо имам сада је проширена, каже Милош Биковић говорећи у Јутарњем програму РТС-а о улози у филму „Хоћу мужа“.

У биоскопима широм Србије приказује се филм Хоћу мужа. Духовита љубавна прича прати живот новинарке Љубе, која ради као телевизијска водитељка и има успешног и богатог вереника Роберта.

Идиличан живот јој се мења када Љуба позајми телефон од случајног пролазника Сергеја чији лик тумачи Милош Биковић. Оваква банална ситуација помутиће Сергејеве и Љубине животне планове и покренути серију неочекиваних догађаја.

„Највише ме бринуло да ли ће хумор успети да превазиђе језичку баријеру. То се не дешава увек, али мислим да је овај филм то успео. Гледаоци су са веома позитивним утисцима излазили из сала“, каже Биковић.

Објаснио је да је улога Сергеја другачија од оних које је до сада имао прилике да игра у руским комедијама.

„У Русији ме углавном доживљавају као глумца комедија. Глумачка фиока коју ја тамо имам сада је проширена. Играм професора психологије који није упознат са својим емоцијама. Што би Руси рекли, он је обућар без ципела. Он друге саветује о односима, а ни сам не разуме своја осећања“, наводи Биковић.

Екипа која стоји иза комедије Хоћу мужа је иста она која је продуцирала Слугу, најгледанији филм свих времена у Русији.

„Главна ствар кад радите са таквом екипом јесте што знате да знају да направе филм, знају шта раде. Иако је то некад нешто лакше или теже, резултат је загарантован. Редитељка Соња Карпуњина је супруга Клима Шипенка који је режирао филм Слуга. Тако да му ово дође као нека породична мануфактура, а ја им дођем као усвојени син“, кроз смех коментарише познати српски глумац.

Ангажован је и на новом филму Горана Радовановић – Баук, који говори о бомбардовању Србије, из визуре осмогодишњег дечака Саве.

„Тумачим лик дечаковог оца. Имам малу, симболичну улогу. Ово је пре свега антиратна прича. Ово је прича како се живот и рат виде очима детета. Филм носи једну детињасту емоцију, коју сваки човек има и моћи ће да је препозна. Мислим да је због тога филм посебно дирљив", каже Биковић.

Познати српски глумац и продуцент открио је да су готове три сезоне анимираног серијала Пафини и да ће се ускоро појавити на светским и домаћим платформама.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 17. август 2024.
37° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару