Читај ми!

Посао за сликаре и декоратере у лондонским краљевским објектима

Краљица Елизабета огласила је слободно радно место. Траже се сликар и декоратер, а кандидати за посао плату од 30.000 фунти су упозорени да „рокови за одређене задатке могу бити врло кратки“.

Краљица жели да ангажује сликара и декоратера који имају „страст према историјским зградама" и чије ће радно место бити у „различитим краљевским резиденцијама" у Лондону.

Радећи у „јединственом историјском окружењу", посао ће укључивати рад на специјализованим зидним облогама, коришћење посебних симбола и примену материјала за завршне радове као што су мермер и позлата.

Кандидати већ морају бити доказани стручњаци у наведеним областима.

Радећи широм „лондонских имања", краљевска породица тражи „тимског радника са флексибилним ставом према послу", наводи се у условима за конкурисање.

Наведено је и да ће плата бити 28.000 и 30.000 фунти, али и да потенцијални кандидати морају да знају да „ће рокови израде некада бити кратки".

Ново радно место вероватно је део 10-годишњег реновирања Бакингемске палате чија се вредност процењује на 369 милиона фунти, што се финансира од пореских обвезника, преноси independent.com.

Трезор је најавио ове планове у новембру 2021. године, који укључују санацију и декорацију, али и замену дотрајалих електро и водоводних инсталација.

Тони Џонстон Барт, управник домаћинства краљевске породице, рекао је да радови у више фаза нуде „најбољу вредност за намењени новац", али,

многи су критиковали ову „велику потрошњу усред кризе и повећања трошкова живота".

Петиција којом се краљевска породица позива да сама плати реновирање привукла је до данас више од 150.000 потписа.

„Сада чланови краљевске породице очекују да обнављамо Бакингемску палату. Богатство Круне је непроцењиво. Ово је, једном речју, нечувено", наводи се у петицији.

Вест стиже пошто се верује да је краљица заувек напустила Бакингемску палату, након што је замак Виндзор учинио сталним пребивалиштем у последње две године.

Подразумева се да ће се принц Чарлс преселити у Бакингемску палату када постане краљ.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 17. август 2024.
35° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару