Читај ми!

Борис Новковић: Доста ми је естраде, желим само добру музику

Један је од најуспјешнијих и најпопуларнијих кантаутора региона, Борис Новковић, чији су албуми продавани у златним и платинастим тиражима, а сви његови нови хитови, као и они старији попут "Куда иду изгубљене дјевојке", "Јачи и од судбине", "Све мијења се", "У добру и злу", "Док свира радио", "Шта је са принцезом моје вреле младости", редовно су на листама радијских станица широм региона или простора бивше Југославије.

Песма "Сребро" девети је сингл с актуелног албума "Гори улица" са чиме је Новковић и започео годину, а та песма се врло брзо издвојила и као адут, јер је врло брзо нашла пут до публике.

Борис је сваки пут расположен да говори за Радио Београд 1 и емисију "Време спорта и разоноде" и каже да тренутно сем тог албума не ради ништа посебно и да у овом времену какво јесте заправо и преживљава, а за сам албум напоминње да је изашао пре неких месец дана и да га је направио баш тако да намерно буде весео и оптимистичан са песмама које су помало и необичне за типичног Бориса Новковића и да је морао да уради ту баладу како би "уозбиљио ситуацију".

„Ово је званично осми сингл са овог албума који је обојен некаквим оптимизмом и некаквим мојим отпором на ово све време кроз које пролазимо, па сам направио један прозрачан и весео и оптимистичан албум са песмама које су биле помало необичне за мене и неозбиљне, али и озбиљне толико да иза њих станем", рекао је Борис Новковић за емисију Време спорта и разоноде, Радио Београда 1.

Виртуелно је ок, али је било лепше некада

Када је реч о самој балади „Сребро" Новковић истиче да је тиме хтео да разбије ту неозбиљност у песмама са албума, јер музикофили воле да је нешто озбиљно, студиозно и да има причу, па сам стога то тако и направио.
„То је оно нешто што ја радим, али то је више виртуелни посао, него што је физичког карактера", истакао је Новковић и напоменуо да чека време које ће бити као некада, али да још није дошло то право време.

На констатацију, да је балада "Сребро" један од адута албума и да су за већину песама урађени и спотови, он каже да је то то што је виртуелно и да се руководио како напомиње "контра" логиком.

„Никада нисам више спортова урадио за један албум него ли сада и никада нисам више синглова избацио. Зато што у том једном херметичком времену, где нема неке флуктуације нас самих, да не можемо бити толко присутни онда је боље да си присутан са тоном и сликом него никако", истакао је Новковић.

Такође је додао за "Време спорта и разоноде", да је у односу на претходни албум од пре шест година накупио идеје које су му добро дошле и добио је ветар у леђа и набој креативности, баш онда када је све било депресивно и сиво, али планира и неке нове ствари.

На питање хоће ли остати само у виртуелном стварању или планира наступ уживо пред публиком, Борис Новковић каже за Радио Београд 1 да има неке идеје, можда чак и неке концерте у плану, али да то има свој моменат, јер сада ради тај посао из другог угла, а то му како каже дозвољава искуство и оно што је од 80-тих до сада све постигао, јер до сада није било декаде у којој није има по неколико хитова, а о комплетној дискографији и да не говоримо.

„Ускоро сам у Београду. Доста ми је циркуса и вашара. Не волим естрадног Бориса", истакао је Новковић.

Међутим, он истиче да му се однос према музици и стварању променио. Како напомиње није више естрадни.

„Ја сам сада човек који више не жели бити део естраде. Мене естрада више не чини добрим, нити мом левелу као човеку не значи ништа, а мислим да је свима нама у животу и постојању да подижемо тај ниво да не останемо инфантилни као тинејџери. Ако то не подижемо, онда стварно постајемо карикатуре и споменици самом себи, а то мени није интерес „, рекао је Борис Новковић, звезда бивше Југославије.

Напомиње да се он ни мало не диви том Борис Новковићу, естрадном певачу, већ више воли овог сада, јер му је доста вашара и да се од целог тог циркуса уморио, али неи од музике, а како каже нада се и концертима ускоро.

"Нисам се од тога уморио и врло радо ћу вам доћи. Остварио сам и неке контакте за наступ у Београду и радујем се свим стварима које имају искључиво везе са музиком, а што нема везе са циркусом, вашаром и свим тим", рекао је Борис Новковић, у разговору за емисију "Време спорта и разоноде" и изразио наду да ће врло брзо доћи то време да се са својим фановима дружи и на концертима.

недеља, 18. август 2024.
25° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару