Читај ми!

Зашто је шеф Си-Ен-Ена поднео оставку када је његова веза са колегиницом била јавна тајна

У јавности су се појавиле различите спекулације зашто је Џеф Закер поднео оставку на место председника америчке медијске куће Си-Ен-Ен, с обзиром на то да је његова романса са колегиницом већ годинама јавна тајна. Сви се питају због чега заиста одлази.

У почетку се чинило да је Џеф Закер још једна колатерална жртва Ендруа Куома, ухваћен у исти радијус експлозије који је неколико месеци раније из Си-Ен-Ена (CNN) избацио Криса Куома, брата бившег гувернера Њујорка. Све је изгледало тако спектакуларно с обзиром на то да је Закер, у ствари, осудио колегу Криса Куома због тога што је увукао братовљев скандал на Си-Ен-Ен.

Али за многе запослене у овој медијској кући, нешто се не уклапа у Закерову изненадну оставку у којој је председник мреже навео како није објавио да је у емотивној вези са својом блиском сарадницом Алисон Голист, пре покретања истраге о Крису Куому. Иначе, Алисон Голист је радила као шеф за комуникације у штабу Ендруа Куома пре него што је дошла у Си-Ен-Ен.

Веза Закера и Голистове била је једна од највећих јавних тајни у медијима. Свим запосленима у Си-Ен-Ену је сваки пут када су имали посла са њом било јасно да је блиска са шефом. Зато су многи колутали очима када су чули њену изјаву да се њихов однос „недавно променио током пандемије ковида“, јер је њихова веза трајала много дуже, пошто се познају још из времена када су заједно радили у Ен-Би-Сију (NBC), пре неколико деценија.

Како је Кејти Курик написала у својим мемоарима: „Стално сам се питала зашто се Џеф толико трудио да доведе Алисон. Она и њен муж и деца су се преселили у стан тачно изнад Џефовог. Сви који су чули за тај аранжман нису се могли начудити овом потезу“, пише Курикова.

Поставља се питање како то да руководиоци Ворнер медија, Си-Ен-Енове матичне компаније, за то нису знали. Извор близак Џејсону Килару, одлазећем шефу Ворнер медија, који је прихватио Закерову оставку, тврди да он није знао за ове гласине све док током истраге о Куому ово није испливало на површину.

Извор каже да је Килар први пут чуо за њихову везу када је портал Радар онлајн објавио чланак у децембру, али је мислио да су то само инсинуације. Такође, шефови су били у сукобу јер је Закер био бесан због Киларове нове реорганизације компаније, по којој је било предвиђено да други виши службеници Си-Ен-Ена подносе извештаје директно Ворнер медију. „Као да су Алисон и Џеф били на некој врсти заједничког напајања“, каже извор који их познаје још из Ен-Би-Сија.

Закер се најпре није појавио на редовном јутарњем колегијуму мреже, на коме је иначе помно пратио извештавање, али многи то нису доживели као нешто много чудно, јер се већ нагађало да се припрема за нову позицију. Говоркало се да прелаз на чело Дискаверија, који води његов пријатељ Дејвид Заслав, када се заврши процес спајања са Ворнер медијом, што је наводно готово завршена трансакција.

Многи запослени у Си-Ен-Ену остали су запрепашћени Закеровим одласком, с обзиром на све његове заслуге у унапређењу мреже од када је преузео руководећу позицију пре девет година.

„Џеф је био одличан шеф током веома бурних збивања у земљи“, каже један од дописника. „Ово је огроман губитак веома талентованог и човека са визијом у критичном тренутку за мрежу, и проклета срамота“. Други новинар Си-Ен-Ена каже да је ова одлука за њега била „мешавина шока и сломљеног срца. Џеф је имао одличне односе са свима, од водитеља, преко новинара до продуцената. Сви воле Џефа“.

Додуше, на челу куће су остали Закерови кадрови. Један од тројице привремених шефова који су данас на челу Си-Ен-Ена је Мајкл Бас, Закеров пријатељ још од студија са Харварда. „Он је Џеф млађи", тврде упућени.

недеља, 18. август 2024.
29° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару