Читај ми!

Развод о којем бруји Шпанија – крај љубавне приче краљеве сестре и рукометаша

Инфанткиња Кристина од Шпаније, сестра шпанског краља Фелипеа VI, после 24 године брака, разводи се од свог супруга, бившег познатог рукометаша, Ињакија Урдангарина. Овај развод главна је тема у шпанским медијима, јер до њега долази након што је један лист објавио слику Урдангарина како шета плажом, држећи се за руку са другом женом.

Иако су у светској јавности остали упамћени по скандалу са финансијским проневерама пре готово десет година, због чега су изгубили војводске титуле, а Ињаки је завршио и у затвору, принцеза Кристина и њен супруг важили су за златни пар краљевске породице.

Љубав ћерке краља Хуана Карлоса и спортисте из немирне Баскије привлачила је силну медијску пажњу деведесетих. Пар се венчао у Барселони 1997. године, а две године касније родио им се први син, Хуан. У наредних пет година добили су још два сина, Пабла и Мигела, и ћерку Ирене.

Од тадашњег краља Хуана Карлоса пар је после венчања добио и титуле војводе и војвоткиње од Палма де Мајорке.

Слика о узорном браку почела је да се крњи од 2011. године када су кренуле истраге о финансијским пословима Ињакија Урдангарина. Следеће године истражни судија је и инфанткињу Кристину именовао као осумњичену у том случају. Вест је одјекнула као бомба у светским медијима. Пар је изгубио војводске титуле, а 2016. године, Кристина и Ињаки суочили су се са суђењем за превару. Принцеза је ослобођена, али је њен муж проглашен кривим за проневеру шест милиона евра из јавних фондова кроз своју невладину организацију и на крају осуђен на скоро шест година затвора. Од 18. јуна 2018. био је на служењу казне у затвору у Авили.

Педесетшестогодишња Кристина Бурбонска, или како јој пуно име гласи, Доња Кристина Федерика Викторија Антонија од Пресветог Тројства Бурбона и Грчке, сада живи у Женеви са ћерком. Две године млађем Ињакију је тек недавно дозвољено да остатак казне служи на условној слободи.

А онда су ових дана у шпанском листу Лектурас освануле фотографије Ињакија како шета плажом држећи за руку неку другу жену.

Убрзо се сазнало и о коме је реч. Аиноа Арментиа је 43-годишња Урдангаринова колегиница из адвокатске канцеларије у којој ради. Удата је и мајка двоје тинејџера, али у том браку већ неко време изгледа нешто не штима.

Шпанска јавност остала је у шоку, али је из краљевске породице брзином муње издато саопштење о разлазу принчевског пара.

У краткој изјави, коју су потписали Кристина Бурбонска и Ињаки Урдангарин, каже се: „По заједничком договору, одлучили смо да се растанемо. Наша посвећеност нашој деци остаје непромењена. Будући да је ово приватна ствар, тражимо највеће поштовање за све који су у то укључени."

С обзиром на релативну мирноћу и равнодушност са којом се обоје односе према новој ситуацији, јавност је стекла утисак да криза постоји већ дуже и да је развод био неминован. Извори блиски принцези тврде да је она све већ знала, иако је, да би се склонила од знатижељних папараца, из Женеве дошла код брата, у краљевску резиденцију Сарсуела у Мадриду.

На то као да су била припремљена и деца. "То су ствари које се дешавају", кратко је рекао њихов син Пабло, када су га новинари салетели да прокоментарише породичну ситуацију.

Пабло, који данас има 21 годину, кренуо је очевим стопама и такође је познати рукометаш, који игра у Барселони, у клубу у којем је и његов отац играо. Згодни младић велики је миљеник женске публике и има много пратилаца на друштвеним мрежама.

 

недеља, 18. август 2024.
31° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару