Читај ми!

Како је Кејт Мидлтон постала тајно оружје краљевске породице - жена Виндзора којој се верује

Последњих неколико година за краљевску породицу било је хаотично. Принц Хари и Меган Маркл повукли су се са места виших чланова краљевске породице, Принц Ендру је оптужен за сексуално злостављање, краљица је претрпела неке неуспехе исте године када је изгубила свог супруга, принца Филипа. У свему томе, само је једна особа у краљевској породици остала иста, чврста и непоколебљива, Кејт Мидлтон.

Војвоткиња од Кембриџа, Кејт Мидлтон данас прославља 40. рођендан. Том приликом објавила је три портрета на којима изгледа фантастично. Тим фотографијама одала је почаст принцези Дајани и краљици Елизабети.

Кажу да никада није погрешила, а за краљевску породицу, Кејт је сигурно тајно оружје. Али Кејтина моћ није у томе што је радикално одступила од традиције или заговарала било какве прогресивне ставове. То је оно због чега је многи критикују да је досадна.

За разлику од Ферги, принцезе Дајане или чак Меган Маркл која је истакла, док је била део краљевске породице, да „није довољно само преживети", Кејт једва да је урадила нешто погрешно, и делима и речима.

Војвоткињина популарност у јавности остала је примећена као и њене локне током њеног краљевског мандата.

У анкетама које је објавио YouGoupoll, на десетогодишњицу брака са принцом Вилијамом, прошле године, истиче се да око 43 одсто грађана мисли да би Кејт била добра краљица. Она је трећа личност по популарности међу члановима краљевске породице, после краљице и принца Вилијама.

Кејт такође има посебно јаку групу обожавалаца, групу која је експоненцијално расла са појавом друштвених медија. Постоје блогови и веб-сајтови који детаљно описују све што она носи, посвећени форуми где људи разговарају о сваком елементу њеног краљевског живота.

#KateMiddleton  има преко 811 милиона прегледа само на ТикТок-у.

Ипак, постати жена Виндзора није лак подвиг. Довољан је само један поглед на Меган, принцезу Дајану и Ферги - која је недавно тврдила да је 'најпрогоњенија жена у краљевској историји' .

Улогу краљевске породице није лако схватити, чак је и Меган рекла у прошлогодишњем интервјуу код Опре Винфри да није „у потпуности разумела" шта је њен посао.

За Кејт, изгледа све је било јасно, па је преузела значајну улогу у оквиру краљевске породице.Наравно, није све прошло и без медијских неуспеха. Звали су је  "Waity Katie",јер је 2000-их, њена приватност била нарушена када је француски часопис објавио њене слике у топлесу 2012. године и морала је да открије сваку њену трудноћу рано због тога што је боловала од hyperemesis gravidarum.

У протеклој деценији је Кејт следила краљичин пример, обављајући сваку своју краљевску посету и догађај с поштовањем, сталожена и насмејана, скоро увек иста.

Ако њену улогу посматрамо традиционалније, она је такође урадила оно што свака краљевска жена треба да уради: родила је краљевско потомство. Принц Џорџ је рођен 2013. и одбацио је Харија са свог места у реду за трон. Принцеза Шарлот и принц Луис рођени су 2015. и 2018. године.

Док су Вилијам и Кејт поново учинили монархију популарном, Меган и Хари су били ти који су желели да је модернизују - са нестанком Сасекса, Виндсори се настављају. Али то је управо начин на који краљица воли. На крају крајева, њено величанство цени традицију, сталоженост и доброчинство изнад свега, а Кејт Мидлтон има све то.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 18. август 2024.
31° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару