Читај ми!

А од краљице… крпа за судове! Како купује и шта поклања краљица Елизабета

Време је даривања, куповине малих и великих поклона за најмилије, али да ли сте се икад запитали како у новогодишњи шопинг иду краљеви и краљице, јер и они су, на крају крајева, обични људи који желе да обрадују оне до којих им је стало. Сазнајте како купује краљица Елизабета.

„Ако неће брег Мухамеду, онда ће Мухамед брегу“, позната је пословица која врло добро илуструје ову ситуацију. Уместо да краљица обилази робне куће, робне куће долазе код ње!

Гомила каталога наслаганих на сточићу у дневној соби, импровизована продавница постављена у једној од просторија замка у Виндзору и британска краљица Елизабета је спремна да изабере поклоне за своју ширу породицу.

Избор божићних поклона за све чланове краљевске породице, велике и мале, најближе пријатеље, угледнике и најважније чланове њеног особља почиње већ током првих летњих месеци, када краљица прегледа списак са више од 600 прималаца, који саставља њен лични секретар сер Едвард Јанг.

Али од краљице се не очекују никакве стресне посете радњама у центру града или дуге онлајн куповине: робне куће једноставно оду код ње.

У интервјуу британском часопису Клоузер, Пол Барел, познати бивши батлер у служби краљице, а потом и леди Дајане, а сада коментатор догађаја у вези са монархијом, објаснио је Елизабетин начин куповине.

Продавнице са „краљевском гаранцијом“, печатом одобрења круне, шаљу јој специјално штампане каталоге, а огранак познате робне куће „Џон Луис“ из улице Оксфорд у Лондону поставља неку врсту импровизоване продавнице у углу резиденције, са свим производима који би јој се свидели.

Када је Елизабета у Виндзору, продавница је постављена у једном од салона замка, мало коришћеној дневној соби, коју краљица може да посети кад то њој одговара. Она то обично чини после вечере, прецизира Пол Барел, око десет увече, када је слободна од обавеза и може лежерно да баци поглед. Не воли да је узнемиравају док бира.

А шта купује? Очекивали бисте нешто скупоцено? Изненадиће вас одговор!

Барел каже да краљица увек бира веома практичне поклоне који се могу користити. Апсолутно избегава украсне предмете и оне који немају никакву намену.

„Неки тањири за пикник, на пример, понекад столњак. Или пар кухињских крпа“, открива бивши батлер краљице Елизабете.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 18. август 2024.
29° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару