Читај ми!

После 10 месеци, принцеза Шарлен се вратила у Монако

Принцеза Шарлен од Монака, супруга принца Алберта Другог, скоро 10 месеци је била ван кнежевине, у својој домовини, Јужноафричкој Републици. Иако је тешка инфекција уха и немогућност летења авионом одложила њен повратак, нису престајале ни гласине о могућем разводу.

Ближи се 19. новембар, Дан државности Монака, најзначајнији датум у малој кнежевини који се сваке године традиционално обележава великом прославом. Принц Алберт најавио је одавно да ће се његова супруга до тог датума вратити кући, после здравствених компликација које је имала.

Сада, коначно, десетак дана уочи Дана државности Монака принцеза Шарлен се вратила у Монако, а на фотографијама се види да јој је породица недостајала. 

Принцеза Шарлен отпутовала је још у рано пролеће у своју домовину, одакле је на друштвене мреже постављала фотографије, промовишући кампању за заштиту дивљих животиња и против лова на носороге. Њено дуго одсуство подгрејало је гласине о брачној кризи, које су из Монака оштро демантоване.

Обелодањено је наиме, да је принцеза добила тешку инфекцију уха, која је као последицу имала неколико хируршких интервенција, а лекари су јој због тога забранили летење авионом.

Шарлен је у међувремену изјављивала колико јој недостају деца, 7-годишњи  близанци Жак и Габријела, и како једва чека да се врати. Деца и супруг су током лета били у Јужној Африци да је посете.

Од последње операције прошло је доста времена, а принцезин повратак најављиван је за новембар. У последњој изјави Алберт је рекао да ће његова супруга до празника доћи кући и да је „у доброј форми и много боље расположена“.

Бивша јужноафричка пливачица и олимпијска такмичарка, 43-годишња Шарлин Витсток, удала се за принца Алберта 2011. године, после 11 година познанства и пет година заједничког живота, и тако наследила Грејс Кели у улози кнегиње од Монака.

У јавности је позната и као "тужна принцеза", јер је тешко измамити јој осмех, чак и за официјелна фотографисања. Уснимљена је уплакана чак и на сопственом венчању, у јулу 2011. године. Неки медији спекулисали су да је пар дана уочи церемоније покушала да побегне, када је сазнала за треће ванбрачно дете свог будућег супруга и да ју је полиција зауставила на аеродрому у Ници, одузела јој пасош и вратила је у Монте Карло. Шарлен је те наводе демантовала као гнусне лажи. 

Осим близанаца које има са Шарлен, принц Алберт има и двоје признате ванбрачне деце: 29-годишњу ћерку Џезмин Грејс из везе са америчком агенткињом за некретнине и  сина Александра са стјуардесом из Тогоа. Оба очинства признао је тек после судских тужби и генетских тестова. Деца имају право на презиме Грималди, али не и на наследство престола, јер према законима кнежевине, на то имају право само деца рођена у легалном браку. 

понедељак, 19. август 2024.
35° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару