Читај ми!

Болдвин први пут пред новинарима од смрти Хачинсонове: Сцена са оружјем једна од „трилион истих"

Алек Болдвин је описао кобну пуцњаву на сету филма „Рђа“ као „једну у трилион епизода” и рекао да подржава ограничења употребе правог оружја у филмовима и телевизијским емисијама.

Болдвин је у разговору са новинарима први пут од несрећног догађаја када је случајно убио сниматељку Халину Хачинс пиштољем за који је пренето да није напуњен, рекао је да му је речено да не коментарише истрагу власти у Санта Феу у Новом Мексику.

„Не смем да дајем било какве коментаре јер је истрага у току", рекао је глумац новинарима у малом граду у Вермонту.

„С нестрпљењем очекујемо да нам од шерифа стигне информација о томе шта је истрага утврдила" рекао је глумац.

Хачинсова (42) је убијена, а Џоел Соуза, редитељ независног вестерн филма Рђа рањен када је Болдвин испалио из пиштоља који је био напуњен правим метком, а све се дешавало током пробе на сету 21. октобра. Болдвину су рекли пиштољ „безбедан".

Ни против кога још није подигнута оптужница, а одељење шерифа Санта Феа саопштило је да ће бити потребно време да се заврши истрага. Остаје нејасно како је бојева муниција стигла до сета. 

Болдвин је назвао Хачинсову пријатељем и рекао да је њена породица „преплављена тугом".

Болдвин је издао саопштење након инцидента, али до сада је 63-годишњи глумац одбијао да се појављује у медијима.

Кратко обраћање новинарима овог пута био је заправо напети разговор са папарацима који је трајао око четири минута.

Болдвин је рекао и да му је Халина Хачинс била пријатељица.

„Она је била моја пријатељица. Оног дана када сам стигао на сет и почео да снимам, одвео сам је на вечеру са Џоелом, режисером. Били смо веома добро уиграна екипа која је заједно снимала филм и онда се десио овај ужасан догађај", додао је.

Један од папараца је питао о Болдвиновом састанку са мужем госпође Хачинс, али није могао да се сети њеног имена док је формулисао питање.

То је изазвало бесан одговор Болдвинове супруге Хиларије: „Халина, њено име је Халина. Ако проводите оволико времена чекајући нас, требало би да знате њено име".

„Њен супруг је преплављен тугом. Тако да је у шоку, има деветогодишњег сина", рекао је глумац.

„Повремено се дешавају случајне несреће на филмским сетовима, али ништа слично овоме. Ово је епизода од трилиона", изјавио је Болдвин.

Инцидент је довео до тога да неки од представника филмске индустрије сада апелују да се на снимањима забрани коришћење правог оружја, које се обично пуни лажном муницијом. Болдвин је рекао да подржава такве напоре.

„Знам да је напор да се ограничи употреба ватреног оружја на филмским сетовима - константан и то је нешто што ме изузетно занима. Морају се предузети одређене мере", рекао је Болдвин.

„Нисам стручњак у овој области. Дакле, шта год други људи одлуче да је најбољи пут, у смислу заштите безбедности људи на филмским сетовима, ја сам за то и сарађиваћу на било који начин. Ја то могу", изјавио је глумац.

Болдвин, и његова супруга Хиларија имају шесторо деце. Замолио је медије да престану да прате њега и његову породицу.

понедељак, 19. август 2024.
32° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару