Читај ми!

Болдвин вежбао за сцену када је пиштољ опалио

Глумац Алек Болдвин, пре почетка снимања у четвртак, вежбао је са пиштољем када је он опалио, наводе сведоци у истражном поступку. Међу сведоцима су редитељ Џоел Соуза и сниматељ Рид Расел.

Редитељ Соуза каже да је Болдвин вежбао у четвртак када је пиштољ опалио, убио Халину Хачинс (42) и повредио Соузу, преноси Ен-Би-Си њуз.

Глумци и остатак екипе били су на паузи за ручак, а када су се вратили, рекао је Соуза истражитељима, није био сигуран да ли је ватрено оружје које је користио Болдвин поново проверено ради безбедности.

„Џоел Соуза је саветовао да се снимање настави после ручка, иако није био сигуран да ли је ватрено оружје поново проверено. Џоел је рекао да су Алека сместили на клупу у црквеној згради, и да је вежбао да потегне пиштољ. Џоел је рекао да је гледао преко рамена Халине Хачинс када је чуо нешто што је звучало као бич, а затим гласно и пуцањ", наводи се у извештају.

Режисер је описао да се нејасно сећа Халинине реакције. Она се „жалила на стомак и ухватила за централни део тела".

Соуза је такође рекао да је Халина почела да тетура уназад и да јој је неко помогао да се спусти на земљу. Додао је да је схватио да му раме крвари и да је видео крв на Халини.

Да ли је пиштољ проверен пре припрема за наставак снимања 

Сниматељ Рид Расел рекао је властима да ништа од овога није снимљено камером јер су се глумци и екипа тек припремали за сцену. Такође је навео да није сигуран да ли је пиштољ проверен јер је напустио то подручје на пет минута ради паузе.

„Рид је рекао да је Алек био веома опрезан и навео случај са снимања једне од претходних сцена. Испричао је да је Алек проверавао да ли је све безбедно и да дете није било близу њега када су пуцали из ватреног оружја током сцене", наводи се у изјави сниматеља.

Продукцијски тим филма Рђа такође се огласио и у писму глумцима и екипи у којем се објашњава да ће даља продукција филма бити заустављена најмање до завршетка полицијске истраге која покушава да утврди како је пиштољ са бојевом муницијом завршио у Болдвиновим рукама.

„Наша срца су са свима вама, док сви пролазимо кроз ово трагично време и оплакујемо губитак наше колегинице и драге пријатељице, Халине Хачинс. Ми смо породица и морамо пружити подршку једни другима као што то чине породице у тешким временима. Остајемо у блиском контакту са Халинином породицом и похваљујемо снагу коју показују у овој неизрецивој трагедији", истиче се у писму продуцентског тима остварења.

Болдвин је опалио из пиштоља након што је помоћник режисера викнуо: „Хладан пиштољ", што указује на то да је оружје које се користи за снимање генерално безбедно за пуцање и напуњено је ћорцима.

Извори упознати са ситуацијом рекли су за Ен-Би-Си њуз да исти пиштољ није радио како треба и раније током снимања вестерна Рђа. Реквизитерка која је раније сарађивала са помоћником директора Дејвом Холсом рекла је да је дозволио небезбедно радно окружење.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 20. август 2024.
26° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару