Читај ми!

Сахрањен Микис Теодоракис, присуствовала министарка културе Србије

Потпредседница Владе Републике Србије и министарка културе и информисања Маја Гојковић, као изасланик председника Републике Србије Александра Вучића, присуствовала је сахрани великог грчког композитора Микиса Теодоракиса у Галатасу на Криту.

Опроштају од великог уметника присуствовали су председница Републике Грчке Катерина Сакеларопулу, премијер Киријакос Мицотакис и министарка културе и спорта Лина Мендони и бројни други грчки званичници и посленици из света културе.

Гојковићева је положила венац и изјавила саучешће породици Теодоракиса и том приликом рекла да Србија жали због одласка великог уметника и великог човека и да ће увек памтити његово пријатељство, љубав према миру и правди, у добрим и лошим временима.

Гојковић је донела и грумен српске земље како би почивао са овим симболом нашег поштовања.

Гојковић је као симболичан гест предала повељу о проглашењу Теодоракиса за почасног грађанина Новог Сада, која му је додељена 2004. године.

Проглашењем за почасног грађанина, Град Нови Сад је тада изразио своју захвалност и признање Микису Теодоракису, за велико пријатељство, љубав и поштовање, које је исказао дарујући Новом Саду чудесну музику балета Грк Зорба, чиме је допринео афирмацији Новог Сада као града културе.

Грчки композитор и политички активиста Микис Теодоракис преминуо је у 97. години. Светску славу стекао је захваљујући сиртакију који је написао за филм Грк Зорба

уторак, 01. октобар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи