Читај ми!

Данска краљица добила посао на Нетфликсу у 82. години

Данска краљица Маргрете ангажована је као сценограф на новом Нетфликсовом филму рађеном по причи Карен Бликсен. Краљица се сматра одличном сликарком и илустраторком. 

Нетфликс је потврдио да ће у њиховом новом пројекту, играном филму Еренгард, рађеном према последњим делима познате данске списатељице Карен Бликсен, за сценографију бити задужена, ни мање ни више, него лично данска краљица!

Радња филма смештена је у бајковито краљевство Бабенхаузен. Прича прати самозваног експерта за љубав који добија задатак да стидљивог принца научи уметности завођења како би краљевство добило наследника. Али, како то обично бива, план се изјалови, што све доводи до скандала, али и неочекиване романсе.

Режија је поверена прослављеном данском режисеру, оскаровцу и добитнику Златне палме, Билу Аугусту. Филм ће имати премијеру на Нетфликсу 2023. године.

„Покушала сам да костимима и декупажима дочарам фантастични универзум Бликсенове, и радујем се што ћу видети причу о Еренгард како оживљава на филму“, рекла је тим поводом 81-годишња краљица, која важи за врхунског сликара и илустратора.

Њени цртежи су коришћени за данска издања Господара прстенова још 1970-их, али под псеудонимом Ингахилд Гратмер.

У међувремену је такође дизајнирала костиме за продукцију Народне приче Краљевског данског балета и за филм Питера Флинта Дивљи лабудови 2009. године.

Краљица Маргрете Друга ступила је на дански престо 1972. године. Има два сина, престолонаследника Фредерика и принца Јоакима, и осморо унука.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 02. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи