Читај ми!

Новозеландски министар о ковиду: Знам да вам је тешко да раширите ноге

У густо насељеним градовима тешко је поштовати мере дистанцирања током пандемије нарочито ако желите да раширите ноге… протегнете ноге. Протегнете!

Док је у живом програму говорио о новом таласу коронавируса, новозеландски министар образовања, задужен и за питања ковида 19, Крис Хипкинс, случајно је насмејао нацију, преноси Гардијан.

Хипкинс је информисао земљаке о све већем броју случајева коронавируса када је позвао Новозеланђане да се дистанцирају када изађу напоље да „рашире ноге“.

„Изазов је за људе у областима густе насељености да изађу напоље и рашире ноге када су окружени другим људима“, рекао је министар.

Доктор Ешли Блумфилд, који најчешће даје изјаве о стању епидемије на Новом Зеланду, стајао је поред Хипкинса и подигао обрве док је министар наставио са својим обраћањем.

Нови Зеланд увео је строге мере карантина као одговор на епидемију делта соја.

Када је Хипкинс, нешто касније, схватио шта је изговорио, рекао је да ће отићи и „протегнути ноге“ и признао да ће се медији „силно забавити са његовом изјавом“.

Новозеланђани су моментално почели да се шале користећи министров гаф тако да је хаштаг #spreadyourlegs преплавио друштвене мреже, уз позив суграђанима да „рашире ноге и спасу животе“, „рашире ноге а не вирус“.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 02. октобар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи