Читај ми!

Принц Чарлс поучен грешкама у родитељству градиће другачији однос са унуцима

Најстарији син војводе и војвоткиње од Кембриџа, осмогодишњи принц Џорџ, предодређен је да једног дана буде краљ. Упућени у дешавања на двору тврде да ће његови млађи брат и сестра бити много слободнији и самосталнији у смислу породичних дужности, када на престо ступи принц Чарлс.

Принцеза Шарлот и принц Луис имаће много мање краљевских дужности и уопште искуства, када њихов деда, принц Чарлс, преузме престо.

Према Ингрид Сјуард, ауторки Откривања принца Филипа, планови принца Чарлса за „ослабљену" монархију воде до тога да Шарлот (6) и Луис (3) имају „још више слободе" и мање умешаности у живот краљевске породице, након што је Чарлс научио доста тога на грешкама које је направио са Харијем.

Потпуни детаљи Чарлсовог плана да ограничи број чланова са високим титулама у краљевској породици никада нису јавно откривени, али се спекулисало да ће само наследници престола и њихове уже породице добити пуне титуле, финансијску подршку из буџета и полицијску заштиту коју финансирају порески обвезници.

„Када Шарлот и Луис одрасту, њихов деда ће бити на престолу, и мислим да ће морати да им се да мало више слободе. Чарлс (72) је у турбулентном односу са сином Харијем (36) успео да увиди грешке које је направио", рекла је Сјуардова.

„Хари је у основи радио само оно што је хтео. Тако је и Вилијам, али до одређене тачке. Али мислим да ће Шарлот и Луис имати много мање краљевских обавеза", додала је Сјуардова.

Постојећа правила за краљевске титуле утврђена су 20. новембра 1917. године.

У њима је краљ Џорџ Пети, краљичин деда, дозволио да се титула принца и принцезе додели деци суверена, деци суверенових синова и најстаријем живом сину најстаријег сина принца од Велса. У овом случају, то је принц Џорџ.

Принцеза Шарлот и принц Луис добили су своје титуле не по праву већ као поклон краљице, која је издала за то посебну дозволу 2013. године.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 02. октобар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи