Читај ми!

Бил Козби тражи милионе долара као надокнаду за живот иза решетака

Бил Kозби тврди да има право на „милионе и милионе долара“ зато што је „неправедно" провео више од две године у затвору.

Правни заступник Била Козбија (84) Ендрју Вајат, није прецизирао колико ће тачно новца бити потраживано, нити из ког извора би требало да буде наплаћен.

„Господин Козби је био у завору две године и десет месеци. Укинута су му уставна права. Дугује му се више милиона долара и Козби сматра да би окружни тужилац Кевин Стил и судија Стивен О'Нил требало одмах да поднесу оставке", каже Вајат.

Врховни суд Пенсилваније укинуо је пресуду Билу Козбију, чиме је бивши комичар после три године проведене у затвору постао слободан човек.

Kозби је одслужио више од две године затворске казне у државном затвору у округу Филаделфија, уз обећање да ће „одлежати свих десет година затвора", пошто није признао кривицу, нити исказао кајање у случају у којем га је тужила Андреа Констанд.

Козби је првобитно осуђен на три до десет година затвора због дрогирања и злостављања Аднрее Констанд, администраторке за спорт Универзитета Темпл.

Бивши комичар је после укидања пресуде отишао кући као слободан човек. Њему више неће моћи да се суди по овој оптужници.

Козби је осуђен за дрогирање и малтретирање Андрее Констанд у његовој кући.

У фебруару је гувернер Пенсилваније Том Волф предложио да се за сваку годину проведену у затвору  било коме ко је грешком осуђен плати – 50.000 долара.

Претходно, Пенсилванија није нудила одштету бившим затвореницима који су неправедно осуђени.

Козби је пуштен на слободу, јер му је бивши тужилац Брус Кастор обећао да против њега неће бити подигнута оптужница из 2005. године, за шта је наведено, био оптужен у накнадном грађанском процесу.

Међутим, договор је био само усмени, наводи Вашингтон пост.

Врховни суд Пенсилваније саопштио је да је сведочење „укаљало суђење", иако је нижи апелациони суд сматрао примереним да покаже образац потписа дрогирања и злостављања жена.

Десетине жена оптужило је глумца за сексуално злостављање и узнемиравање, али њихове тврдње нису прерасле у кривично гоњене.

Раније ове недеље, главни тужилац у Козбијевом случају због сексуалног насиља рекао је да верује да је Врховни суд Пенсилваније погрешио када је укинуо пресуду.

Врховни судија Мак Бер оптужио је тужиоце за „хватање глумца на мамац".

Окружни тужилац округа Монтгомери Кевин Стил рекао је раније ове недеље да ипак преиспитује одлуку Врховног суда како би утврдио да ли би је могао оспорити.

 

четвртак, 03. октобар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи