Читај ми!

Мет Дејмон за РТС: Смучила ми се пандемија, све је успорила, желим да идемо даље

Једна од најомиљенијих звезда Холивуда Мет Дејмон на 74. Канском фестивалу представио је, уз овације, свој нови филм „Стилвотер" оскаровца Тома Макартија.

У ексклузивном интервјуу за РТС, Мет Дејмон открива да, упркос пандемији, добија сјајне глумачке понуде. 

Имајући у виду пандемију и њене последице, да ли је тешко у овом тренутку бити глумац и продуцент?

-Искрено, смучила ми се пандемија. Мислим да нам се свима смучила. Вакцинисан сам. Желим да идемо даље. Оно што сам осећао у протеклих осамнаест месеци јесте да је цело ово искуство са пандемијом нехумано. То је једина права реч. Треба да се повезујемо, да будемо заједно.

У ангажованом драматичном трилеру оскаровца Тома Макартија, Дејмон је емотивно отелотворио лик оца из Оклахоме, радника на нафтној бушотини који на француској територији доказује невиност ћерке која је у затвору.

Филм говори и о језичкој баријери, културолошким разликама и разликама у правном систему.

У којој мери Стилвотер показује, кроз очи Била Бејкера, како свет доживљава Америку у овом тренутку? Да ли то било полазиште филма?

-Да, мислим да филм показује како људи виде њега и како он види свет. Ти људи обично не напуштају одређену географску област у Америци, све се одвија на том једном месту. Ту остају, и њихов поглед на свет је ограничен, јер нису изложени многим стварима ван тог оквира. То важи за свакога.

Годинама се бавите заштитом животне средине и хуманитарним радом. Да ли сте и даље активни на том плану?

-Мислим да је пандемија све успорила, али настављамо да радимо. Уз нас је сада више од тридесет пет милиона људи, боримо се за чисту воду и санитарне услове за све. Тај рад је сјајан и веома ме испуњава.

Мета Дејмона, који ускоро почиње да снима и са Ридлијем Скотом, испунио је рад на Макартијевом филму Стилвотер који након светске премијере у Кану половином августа стиже и у српске биоскопе. 

четвртак, 03. октобар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи