Читај ми!

Принц Хари у карантину уочи откривања споменика принцези Дајани

Првог јула, у част 60. годишњице рођења трагично настрадале принцезе Дајане, принц Вилијам и принц Хари откриће статуу своје мајке у парку палате Кенсингтон. Принчеви су статуу наручили 2017. године, на двадесетогодишњицу њене смрти. Биће то прва званична скулптура покојне принцезе.

„Наша мајка је дирнула толико живота. Надамо се да ће статуа помоћи свима који посете Кенсингтонску палату да размисле о њеном животу и наслеђу", рекли су у заједничком саопштењу принчеви тим поводом.

Принц Хари је због овог догађаја пре неколико дана допутовао у Лондон из Калифорније, где сада живи са супругом Меган Маркл и, како британски здравствени прописи налажу, налази се у петодневном обавезном карантину у резиденцији Фрогмор.

На церемонији у четвртак присуствоваће он и његов брат, као и Дајанина родбина, а организатори су планирали да, због специфичне здравствене ситуације, то буде догађај са што мање људи.

Статуа ће бити постављена у Дајанином омиљеном делу парка Кенсингтонске палате, Потопљеном врту, а њен аутор је Иан Ренк-Бродли. У 2017. години у врту је засађено више од 12.000 луковица омиљеног Дајаниног цвећа: незаборавак, беле руже и љиљани, лале, нарциси и беле раде.

Овог лета, поводом њеног јубиларног рођендана, Палата Кенсингтон изложила је Дајанину култну венчаницу са 10.000 бисера и малом тајном златном потковицом, пришивеном на подсукњу за срећу. 

Принцеза од Велса, погинула је у аутомобилској несрећи у Паризу 31. августа 1997. Принц Вилијам је тад имао 15 година, а принц Хари 12.

четвртак, 03. октобар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи