Читај ми!

Преминуо глумац Семјуел И. Рајт, позната краба Себастијан из „Мале сирене“

Глумац и музичар Семјуел И. Рајт, познат по култној улози крабе Себастијана у Дизнијевом филму „Мала сирена“, преминуо је у 74. години.

Ћерка Семјуела И. Рајта, Ди, потврдила је за Холивуд репортер да је њен отац мирно преминуо у свом дому после борбе са раком простате.

Једно до првих Рајтових појављивања на сцени Бродвеја било је у представи Исус Христ суперстар почетком седамдесетих.

У тридесетогодишњој филмској каријери остао је упамћен по улози симпатичне крабе Себастијана у сва три Дизнијева филма Мала сирена од 1989. до 2008. године, а његово незаборавно извођење познате песме Под морем допринело је да ова нумера добије Оскара за најбољу оригиналну песму 1990. године.

Рајт је 1991. године у интервјуу за Лос Анђелес тајмс открио да у свом дому у Њујорку има колекцију малих црвених ракова, коју је описао као толико лепу „да мислите да живите у Дизнијевом цртаном филму“.

„Сваки пут када прођем поред неког од њих осврнем се и кажем, 'хвала ти за ову кућу, за школовање моје деце и чињеницу да више не морамо да једемо качамак са сиром‘“, додао је Рајт у поменутом интервјуу.

Осим крабе Себастијана, Семјуел И. Рајт је играо улогу Муфасе у оригиналној поставци Краља лавова на Бродвеју крајем деведесетих.

„Можда памтите његов прелепи глас као Себастијана у Малој сирени, али он је био наша Муфаса у Краљу лавова. И какав је то краљ био“, поделила је друштвеним мрежама глумица Тони Хитер Хедли.

Међу осталим улогама, издваја се и улога џез звезде Дизија Гилеспија у филму Птица Клинта Иствуда.

Вест о његовој смрти објављена је и на страници на Фејсбуку њујоршке општине Град Монтгомери у којој је Рајт живео, у којој му је одата искрена почаст речима да је „волео да забавља, да насмеје људе и да воли“.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 03. октобар 2024.
19° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи