Читај ми!

Спрема се тужба - породица Мајкла Џексона „тражи правду због манипулација"

Породица Мајкла Џексона „прети да ће тужити" Мартина Башира због његовог интервјуа са краљем попа. Нећак Таџ Џексон оптужио је Башира за манипулативно коришћење видео-снимака и позвао га да се извини због филма Ај-Ти-Ви-ја из 2003. године.

И бивши телохранитељ поп звезде навео је да ће породица Џексон можда тужити Башира уз тврдње да је тај интервју уништио Мајклову каријеру.

Филм Живети са Мајклом Џексоном, из 2003, приказује певача како пушта сниматеље на имање „Неверленд". 

Породица Мајкла Џексона наводно разматра правне поступке које би могла да покрене због спорног интервјуа краља попа са Мартином Баширом.

Џексонов нећак Таџ, рекао је да његова породица заслужује извињење оптуживши Башира да је користио „манипулативне снимке и неетично новинарство".

Његов отац Тито - Мајклов брат, рекао је за Сандеј мирор да „цена коначно мора бити плаћена".

У емисији из 2003. године, Башир се суочио са поп звездом због свог односа са децом и оптужби за злостављање изнетих против њега.

Џексонова породица верује да је Башир „преварио певача да пристане на интервју".

„Баширови манипулативни снимци и неетично новинарство један су од главних разлога зашто мој ујак Мајкл није више са нама. Суђење из 2005. године га је сломило. То је срамота за оне који су Баширу пружили покриће. Срамота је и за оне који су га наградили. Моја породица заслужује истрагу и извињење", написао је Таџ на Твитеру.

Његов отац Тито је додао да је Башир „искористио Мајклово поверење и пријатељство са принцезом Дајаном да добије интервју, да је манипулисао Мајклом током целог интервјуа, а да је затим обмањујуће уредио снимак".

У једном одређеном сегменту емисије, певач је објашњавао свој однос према тада 13-годишњим Гевином Арвизоом, пацијентом оболелим од рака који је боравио на његовом ранчу, говорећи Баширу: „Зашто да не делимо кревет? У питању је чист и потпуно невин чин".

Међутим, само две године касније, Џексон се суочио са оптужбама да је сексуално злостављао Арвизоа.

Арвизо, који је боловао од рака бубрега када је први пут упознао певача, рекао је полицајцима да се злостављање догодило у фебруару и марту 2003. године.

Након суђења 2005. одржаног у Санта Марији у Калифорнији, порота је америчког певача ослободила. Међутим, гласине против Џексона наставиле су се и након његове смрти 2009. године.

Мет Фидес, бивши Џекксонов телохранитељ, рекао је за Мирор: „Породица разматра правне могућности реаговања, јер верују да Баширово приказивање Мајкла и лажи које је о њему фабриковао, уништило његову каријеру".

четвртак, 03. октобар 2024.
19° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи