Читај ми!

Венчаница принцезе Дајане први пут у јавности у краљевској палати

Поводом 60-ог рођендана преминуле принцезе Дајане, њена венчаница биће први пут изложена у јавности и то у Кенсингтонској палати.

Изложба ће бити постављена у палати Кенсингтон током лета, у част обележавања принцезиног рођендана, као и обележавања 40 година од венчања Дајане и принца Чарлса.

Како су најавили кустоси краљевске палате, принчеви Вилијам и Хари дозволили су да се венчаница њихове покојне мајке, принцезе Дајане, нађе на изложби "Royal Style in the Making", која се отвара 3. јуна 2021. године.

Први пут после 25 година, хаљине са волуменима од чипке с велом дужине 25 метара, коју су дизајнирали Елизабет и Дејвид Емануел, биће доступна јавности.

Поред Дајанине венчанице, на изложби ће се први пут наћи и тканина која је коришћена за хаљину краљице Елизабете Друге из 1937. године.

„Наша летња изложба у палати Кенсингтон приказаће неке од највећих талената британског дизајна, чији је рад пресудан за обликовање визуелног идентитета краљевских породица током двадесетог века“, рекао је кустос изложбе Метју Стори.

Првог јула, на дан 60. рођендана принцезе Дајане, биће откривена и статуа покојне принцезе коју су наручили принчеви Вилијам и Хари.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 04. октобар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи