И она је морала да се уда уз мираз, а у питању су били милиони – Грејс Кели

Грејс Кели напустила је холивудску каријеру у јеку популарности, како би постала принцеза од Монака 1956. године. Финансије глумице која је постала део породице Грималди, део су најновијег документарца о познатој принцези.

Филм носи назив Грејс Кели: Потрошени милиони, и садржи наводно објашњење о томе, како је Грејс морала да плати чак два милиона долара породици Грималди, да би се удала за Ренијеа Трећег од Монака.

Наводи се да је због тог потеза, Грејс остала без комплетних финансија које је тада поседовала, и које je зарадила бавећи се глумом. 

Осим трошкова у време док је била млада глумица, филм обрађује и финансијско стање кнегиње непосредно пре него што је преминула 1982. године, али и њене тинејџерске дане у Филаделфији.

Кели, позната, између осталог и по улогама у филмовима Тачно у подне, Могамбо и Провинцијалка, који јој је донео награду Оскар, била је својевремено најплаћенија глумица на свету и током пет година је зарадила приближно 1,5 милиона долара, што би данас било равно износу од око 15 милиона долара, преноси independent.co.uk.

Грејс Кели и принц Реније срели су се на филмском фестивалу у Кану 1955. године, где је промовисала свој филм Ухвати лопова.

Даљу причу о удаји  холивудске лепотице и плаћању при уласку у породицу Грималди, документарац посебно анализира.

„Мислим да је шокантно платити два милиона долара, што би у данашњим условима било 20 милиона долара. То јој је уништило читаву уштеђевину. Када размислите о томе шта је жртвовала, она се заправо одрекла своје уштеђевине и своје способности да зарађује", изјавила је Гема Годфри, која је учествовала у реализацији филма. 

Документарни филм објашњава ситуацију у којој је Грејс била непосредно пре смрти, када је наводно поседовала само 10.000 долара на своје име, и кућу у Ирској која је припадала њеном деди.

У документарцу се такође тврди да је Грејс Кели оставила три тестамента, од којих један недостајао, те да нису могли да приступе документу.

„Тражили смо да видимо копију, али у палати у Монаку су нам рекли да тај документ није доступан за јавност, и да Алберт од Монака и његова породица не желе да откривају такве садржаје", објаснила је Годфрај.

Грејс Кели је преминула у 52. години од последица можданог удара док је возила ка Монаку, када је изгубила контролу над аутомобилом.

петак, 04. октобар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи