Читај ми!

Милан Марић: Незгодно је кад се глумац идентификује са ликом који тумачи

Представа „Лоренцачо“ поново је, предстојећег викенда, на репертоару Југословенског драмског позоришта. Повратку публици посебно се радује глумац Милан Марић.

Говорећи о природи посла једног глумца, Марић је рекао да је некада заиста потребна стручна подршка. 

„Наш посао захтева од нас не само физичку трансформацију већ и емотивне трансформације. Откривајући улогу, убеђујући себе, улазећи у лик, откривајући о томе човеку, ти почињеш да живиш као тај човек, да осећаш као та особа, и то уме да буде врло незгодно", рекао је, гостујући у Београдској хроници, глумац Милан Марић.

Не крије да се ужелео посла који је био смањеног обима услед пандемије коронавируса.

„Доста представа је на жалост отказано, сад је ту доста мера које морају дасе испоштују, мик се сви тестирамо пред играње, не само глумци, цећ сви који учествују у представи - и на сцени и ван сцене, онда је ту правило да је трећина публике дозвољено да буде у сали, тачно одређено растојање, обележена седишта...", објашњава Марић.

Каже да је задовољан и редукованим радом позоришта, јер, како наводи, чује се са колегама из иностранства, и често чује да позоришта у неким државама не раде.

Лоренцачо је пред публиком већ 6. фебруара од 18 сати.

Поред Марића, учествују и глумци Бранислав Лечић, Петар Бенчина, Слобода Мићаловић, Андрија Кузмановић, Милена Васић и Марко Јанкетић.

Када је реч о филму о Томи Здравковићу у коме глуми насловну улогу, Марић каже да се нада да ће премијера бити за неколико месеци и да то заправо зависи од епидемијске ситуације.

недеља, 06. октобар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи