Читај ми!

Због мужа Камале Харис, Меријам-Вебстеров речник дефинисао појам „другог господина“

Како су Сједињене Државе први пут у својој историји добиле жену на месту потпредседника, речник Меријам-Вебстера је уврстио појам „други господин“, дефинишући га као „супруг или мушки партнер потпредседника или другокомандујућег у земљи или федералној јединици“.

Супруг потпредседнице Сједињених Држава Камале Харис, Даглас Емхоф, напустио је посао у својој адвокатској канцеларији у Лос Анђелесу дан после инаугурације своје жене и за почетак ће бити предавач на факултету у Џорџтауну.

Најавио је и да ће се као „други господин“ посветити питањима социјалне правде и другим пројектима који ће подржати администрацију Џозефа Бајдена.

Емхоф је дан после инаугурације на свом налогу на Твитеру објавио да ће инспирацију за свој положај наћи међу својим претходницама. „Увек ћу имати на уму да су генерације жена имале исту улогу пре мене – углавном без много пажње и признања за свој рад. То је наслеђе које ћу следити као 'други господин'“.

Када је сазнао да је његова нова позиција уврштена у речник, Емхоф је вест прокоментарисао речима: „Можда сам први, али сигурно нећу бити последњи“.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 06. октобар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи