Читај ми!

Преминула Селма из истоименог евергрин хита Бијелог дугмета

Селма Борић, главна инспирација за ванвременски хит Бијелог дугмета, преминула је у 92. години.

Вест о смрти Зеничанке потврдио је легендарни певач Бијелог дугмета Жељко Бебек, пише Дневни аваз.

„Јутрос ме обавестила њена породица, с обзиром да је због короне нисам посећивао дуго времена. Нажалост, старост је однела, али заспала је у миру и нека остане тако у миру. Отишла је моја Селма. И даље ћу ја њој певати и помињати је пред публиком, због тога што песма носи њено име, а песма је описала лепи део њеног живота. Тако ћемо је се радо сећати“, рекао је Бебек за сарајевски лист.

Певач је и на Инстаграму објавио тужну вест уз фотографију са Селмом Борић уз поруку: „Путуј, Селма... почивај у миру божјем.“

Песма Селма је један од највећих хитова Бијелог дугмета који се већ деценијама радо слуша. Написао ју је Владо Дијак, посветивши је девојци у коју је био веома заљубљен.

Родом је била из Зенице, али је похађала гимназију у Сарајеву. Викендом је путовала кући возом, а једном приликом ју је Дијак срео на путу до станице. Понудио се да јој понесе кофер.

Испратио ју је до воза, а када су се опраштали рекао јој је чувену реченицу која се после нашла и у песми: „Не нагињи се кроз прозор.“

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 06. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи