Читај ми!

Имање Мајкла Џексона коначно продато десет година после његове смрти

Један агент за некретнине у Лос Анђелесу сматра да је 22 милиона долара колико је милијардер Рони Баркли платио имање Мајкла Џексона „Недођија“, равно „крађи“, јер је износ мањи од четвртине почетне цене од 100 милиона долара.

Имање у Лос Оливосу у Калифорнији била је дом покојне поп звезде од 1987, када је био на врхунцу славе, па све до смрти у јуну 2009. Године. Једно од два имања која је поседовао Мајкл Џексон, названо „Недођија“ простирало се на 110 хектара.

Деведесетих када су тужиоци округа Санта Барбара обилазили ранч у оквиру истраге у случају оптужби за сексуално злостављање малолетника, описали су имање као свет фантазије који је Џексон изградио како би мамио дечаке на имање да би их малтретирао. Мајкл Џексон је успео да се ослободи ових оптужби.

На имању су се налазили и забавни парк, возић и зоолошки врт у којем су између осталог живели орангутани и слон по имену Џипси, које је кантаутору поклонила Елизабет Тејлор.

„Недођија" је оглашена на продају по почетној цени од 100 милиона долара 2015. године.
Како наводи Вол стрит џурнал, Џексоново имање коначно је купио Рон Баркли, некадашњи сарадник покојне поп звезде и оснивач компаније „Јукапиа“, пошто је почетком године некретнина поново оглашена, али по цени од 31 милион долара.

У тренуту продаје, имање је било у сувласништву Џексонових наследника којим је управљао фонд „Колони капитал“. Џексон је имање купио за 19,5 милиона долара, али га је положио као гаранцију за кредит и ставио га под управу заједничког фонда.

Агент за некретнине из Лос Анђелеса рекао је за Гардијан да и поред „језиве прошлости“ овог имања и чињенице да је кућа изграђена 1982. године, да има застарео ентеријер, цена по којој је продато имање ипак се може сматрати крађом.

Купац имања је иначе био Џексонов пословни саветник неколико година пре његове смрти, када се звезда борила са финансијским проблемима. Познато је да Баркли поседује неколико кућа у околини, укључујући и кућу Енис у Лос Анђелесу коју је пројектовао чувени Френк Лојд Рајт, и кућу Џон Лотнер у Палм Спрингсу, која је пројектована и изграђена за Боба и Долорес Хоуп.

Како се наводи у попису, на Џексоновом имању које је због негативне репутације која је пратила поп звезду преименовано у Сикамор вели, налази се вила у француском стилу од 12.00 квадратних метара и „врхунско је уточиште на имању... смештено између уређених вртова и језера, са невероватним погледом који се пружа на пасторалне пределе ка југу и величанствен планински масив на северу“.

Имовина укључује и „простран наткривени простор за забаве на отвореном поред базена, кућицу уз базен и тениски терен“. Такође на имању се налазе три одвојене куће за госте, биоскоп површине преко 500 квадратних метара са позорницом, штале и све пратећи објекти за смештај и бригу о животињама.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 06. октобар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи