Читај ми!

Преминуо глумац Боривоје Кандић

Глумац Боривоје Бора Kандић умро је у Београду у понедељак увече, потврђено је из Југословенског драмског позоришта.

Kандић је био познат по улози младог Вука Kараџића у ТВ серији Вук Kараџић редитеља Ђорђа Kадијевића (1987). 

Дипломирао је глуму на Факултету драмских уметности у Београду, а члан Југословенског драмског позоришта био је од 1986. до 1997. године. 

И пре тога остварио је неколико улога у ЈДП-у: Колубарска битка Добрице Ћосића у режији Арсенија Јовановића, Зли дуси Ф. М. Достојевског у режији Стеве Жигона, Мали принц Антоана де Сент Егзиперија у режији Карлоса Медине и Лова Џоа Ортона у режији Ненада Илића.

Играо је у представама: Родољупци Јована Стерије Поповића у режији Дејана Мијача, Дом Бергманових Ненада Прокића у режији Невенке Јанаћ, Сеобе Милоша Црњанског у режији Виде Огњеновић, Госпођа Колонтај Агнете Плејел у режији Иване Вујић, Ружење народа у два дела Слободана Селенића у режији Дејана Мијача, Шта то Кабуш погрешно ради Макса Фриша у режији Олге Савић, Ваљевска болница Добрице Ћосића у режији Дејана Мијача, Жак или Покорност Ежена Јонеска у режији Никите Миливојевића, Сумњиво лице Бранислава Нушића у режији Николе Симића, Марио и мађионичар Томаса Мана у режији Никите Миливојевића, Не очајавајте никад Бранислава Нушића у режији Мирослава Беловића, Веселе жене виндзорске Вилијама Шекспира у режији Бранка Плеше и Терговци Емануела Козачинског у режији Виде Огњеновић.

Играо је и на другим позоришним сценама (Бандитска балада, СНП Нови Сад, Српска драма, Звездара театар), у телевизијским серијама (Крај династије Обреновић, Срећни људи, Мали кућни графити, Сељаци, Грех њене мајке) и филмовима.

понедељак, 07. октобар 2024.
9° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи