Читај ми!

Директор „Заланда“ напушта посао да би жени омогућио да гради своју каријеру

Рубин Ритер, један од директора познате европске интернет трговинe за продају одеће „Заландо“, одлучио је да поднесе оставку и напусти компанију како би се посветио породици и омогућио жени да и она напредује у својој каријери.

Компанија за интернет трговину „Заландо“ са седиштем у Берлину основана је 2008. године и присутна је на 17 европских тржишта. Како су објавили из компаније, један од извршних директора комапније, Рубин Ритер, обавестио је председавајућу управног одбора, Кристину Стиенбек о својој намери да поднесе оставку на своју функцију на годишњем састанку одбора 2021. године.

Како је навела Стиенбекова, управни одбор ће започети преговоре о превременом прекиду уговора са Рубином Ритером који је требало да траје до 2023. године. Оснивачи компаније, Роберт Генц и Давид Шнајдер наставиће да управљају компанијом после Ритеровог одласка.

Ритер је у својој писаној изјави упућеној председници управног одбора нагласио да је његова одлука резултат пажљивог разматрања.

„После више од 11 јединствених година током којих ми је 'Заландо' био приоритет, желео бих да свој живот окренем у другом смеру. Желео бих да више времена посветим својој породици која се увећава. Супруга и ја смо се сложили да би у наредним годинама њена каријера требало да буде приоритет“, наводи Ритер.

Додаје како жели да у будућности има више слободног времена да се посвети итересовањима изван 'Заланда'.

„За мене је увек била част и велика привилегија што сам део 'Заланда' и биће ми невероватно тешко да све ово оставим иза себе“, признаје Ритер.

Кристина Стиенбек и управни одбор изражавају жаљење због Ритерове одлуке, али наглашавају да поштују његове мотиве.

„Ценимо Рубинову отвореност и што ће управном одбору и компанији дати довољно времена за прелазни период. Током протеклих девет година наше сарадње, сви смо били сведоци Рубинове посвећености, стратешке јасноће и руковођења којим је допринео расту 'Заланда'. Најуспешнија година у историји компаније приводи се крају и изузетно смо захвални Рубину и целом тиму на доприносу који су дали“, додаје се у изјави Кристине Стиенбек.

Роберт Генц, Давид Шнајдер и Рубин Ритер равноправно руководе „Заландом“ од 2010. године. Од тада је компанија од старт-апа постала водеђа платформа за интернет трговину у области моде са 14.000 запослених и годишњим обртом робе у вредности од преко десет милијарди евра.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 07. октобар 2024.
9° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи