Читај ми!

Ватикан тражио од Инстаграма истрагу због „лајковања“ фотографије манекенке са папиног налога

Ватикан је саопштио да је тражио објашњење од „Инстаграма“ након што је са папиног званичног налога на овој друштвеној мрежи „лајкована“ фотографија оскудно одевене бразилске манекенке.

Није јасно када је фотографија Наталије Гарибото „добила похвалу“ са папиног званичног налога на Инстаграму, али је „лајк“ био видљив 13. новембра пре него што је повучен наредног дана, наводи Католичка новинска агенција.

Агенција чији је модел Гариботова искористила је максимално ситуацију са „лајкованом“ фотографијом. Поделили су на свом налогу поменуту фотографију уз коментар да има „папин званични благослов“, пише британски Гардијан.

Наталија Гарибото, пред својих 2,4 милиона пратилаца на Инстаграму, нашалила се како ће „макар ићи у рај“.

Цитирајући извор близак прес-служби Ватикана, Католичка новинска агенција јавља да је у току истрага како је дошло до „лајковања“.

Вођење папиних налога на друштвеним мрежама поверено је тиму људи.

„Можемо искључити да је 'лајк' дошао од Свете столице, а објашњење је тражено од 'Инстаграма'“, рекао је портпарол Ватикана за Гардијан.

Иако је популаран на друштвеним мрежама папа не проводи дан твитујући 

Папа Фрања је веома популаран на друштвеним мрежама. Само на Инстаграму има 7,4 милиона пратилаца, а на Твитеру, где је 2017. године био најпопуларнији светски лидер, сада има чак 18,8 милиона пратилаца. 

Упркос томе, сам поглавар Римокатоличке цркве врло ретко објављује садржај на друштвеним мрежама.

„Папа није као Доналд Трамп, не седи испред рачунара или са телефоном у рукама твитујући цео дан“, рекао је Роберт Микенс, уредник дневног листа La Croix на енглеском језику. 

Према његовим речима, папа одобрава твитове, али не и лајкове: „Тек изузетно ретко изрази жељу да нешто објави сам због ситуације која се развија или треба брзо да се напише“.

Микенс истиче да папа сигурно нема никакве везе са поменутим „лајком“ и да починиоца треба тражити у служба за односе са јавношћу.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 07. октобар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи