Читај ми!

Амерички новинар опсовао у живом програму па окривио коронавирус

Пандемија је многе новинаре приморала на рад од куће где морају да буду и продуценти и сниматељи и тон мајстори. Мали пропуст лако одведе у велику непријатност и нежељену светски славу, открио је репортер Ен-би-Си њуза (NBC News).

Требало је да то буде рутинско укључење у живи програм на Ем-Ес-Ен-Би-Сију (MSNBC) где се већ данима прича само о томе ко је победио на председничким изборима и да ли ће актуелни председник коначно признати пораз.

Водитељ Крег Мелвин најавио је колегу Кена Диленијана који се укључивао од куће и упитао шта је ново сазнао о плановима за примопредају власти између Трампа и Бајдена, односно одсуству планова.

У тренутку када је требало да проговори, Диленијан је скренуо поглед са камере на телефон и прошапутао две речи које ниједан новинар не би смео да изговори у живом програму.

„Шит. Фак."

Режија га је моментално скинула са екрана, а Мелвин је прокоментарисао да изгледа имају неке техничке проблеме.

Интернет се усијао, а Диленијан је убрзо је на Твитеру објавио извињење и објашњење.

„Веома ми је жао због непристојности коју сам изговорио у програму у претходном сату. Имао сам неке техничке проблеме и грешком сам прекинуо везу са режијом, али ми је микрофон и даље био укључен. Данак томе што сам продуцент, камерман и техничка подршка самом себи од куће. #2020."

То није зауставило масовно дељење и коментарисање снимка, у чему је предњачио новинар конкурентског Фокс њуза и верни присталица Доналда Трампа Шон Ханити.

Диленијана то није омело да настави са радом, не обазирући се превише на непријатност, сем у додатном коментару на Твитеру где је захвалио свима који су му дали подршку.

Ен-Би-Си није најавио никакву казну због овог инцидента.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 07. октобар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи