Читај ми!

Нова звезда квиза „Потера“ која је знањем задивила Србију

Дипломирани политиколог и студент филозофије, двадесетчетворогодишњи Крагујевчанин Милан Буквић синоћ се у квизу „Потера“ приближио рекорду од 27 тачних одговора. У узбудљивој завршници квиза, такорећи сам је стигао до 24 корака предности.

Милану Буквићу, одличном студенту мастер студија на Факултету политичких наука и студенту филозофије на Универзитету у Новом Саду, квизови су хоби.

Чим је напунио 18 година дошао је у квиз „Потера“ и први пут потпуно сам изашао на мегдан трагачу Милораду Милинковићу, који је успео да га заустави на путу до победе.

Шест година касније, Милан се поново појавио у „Потери“, али овога пута је успео да, такорећи сам, освоји 24 корака предности и пред „Принцезу знања" постави немогући задатак.

Гостујући у Јутарњем програму, Милан признаје да није био напет, мада су гледаоци по његовом понашању могли да стекну такав утисак.

„Међутим, ја сам изнутра био потпуно психички фокусиран и баш сам дошао концентрисан на само снимање и било ми је мало жао када сам јуче видео колико сам заправо деловао нервозно, јер баш пред само снимање те емисије сам се седам дана осамио како бих се искључиво психички припремио за то и како би мозак могао довољно брзо и довољно прецизно да ми ради“, наглашава гост Јутарњег програма.

Наравно, како Милан наглашава, немогуће је за квиз се припремати у смислу учења. Могу се само попунити, евентуално, неке рупе у знању. Могуће је само увежбати неке перформансе које се захтевају за конкретни квиз, као што је у „Потери“ брзина или као што је логичко закључивање потребно за другу игру када се имају понуђени одговори.

„Морам признати да сам за разлику од претходног учешћа 2014. године, када сам имао 18 година, ово учешће схватио много озбиљније јер ми је циљ био да победим са високопоказаним знањем, а не само да ми кажу да сам млад и талентован и да обећавам. И зато сам се прилично темељно спремао и нећу да се фолирам да кажем да нисам“, искрен је Милан.

Такође, наглашава да је то што је само он одговарао била тактика о којој се тим унапред договорио и да није желео да се огреши о саиграче и покупи све похвале само на свој рачун. Оба саиграча су јако квалитетни играчи, један од њих је чак пре неколико месеци био победник „Слагалице“.

„Хвала им на томе што су ми дали велики маневарски простор и што су веровали у мене да ћу и њима донети неку предност. Али то је била и велика одговорност, јер да сам, на пример, доживео неку врсту блокаде и имао 15-16 одговора, то би Милица вероватно лако стигла. Онда би по мени било осуто дрвље и камење, као што се и догодило неким такмичарима“, додаје Буквић.

Број коментара 13

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 07. октобар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи