Читај ми!

Село у Индији слави победу „своје потпредседнице САД“ Камале Харис

Проглашење победе на председничким изборима у САД Камале Харис као кандидаткиње за потпредседницу изазвало је одушевљење у селу из којег потичу њени преци. Слави се уз ватромет, плакате са ликом будуће потпредседнице и слаткише.

Мештани Туласендрапурама, малог села из којег потиче деда Камале Харис, окупили су се како би прославили проглашење победника на америчким председничким изборима, преноси АП.

Они су из својих кућа изашли са плакатима с њеним ликом. Запаљен је ватромет, деле се слаткиши, док се у хиндуистичком храму одржавају молитве.

Сељани кажу да су веома срећни због проглашења резултата избора у САД и тврде да ће Камалу Харис позвати да посети село.

Туласендрапурам се налази на око 320 километара јужно од Ченаја, а у њему је рођен деда Камале Харис са мајчине стране пре више од једног века.

Мајка будуће потпредседнице САД је из Индије, док је њен отац са Јамајке, а обоје су отишли у САД на студије.

Харисова је посетила Туласендрапурам када јој је било пет година, а често је говорила о својим успоменама на шетње с дедом плажама Ченаја, у који се са породицом преселио из родног села пре скоро 90 година.

Камала Харис је прва жена и прва особа афроамеричког и азијског порекла која је изабрана за потпредседницу САД.

Индијски премијер Нарендра Моди је на Твитеру успех Камале Харис описао као преломни пут и ствар неизмерног поноса не само за њену породицу већ и за све Американце пореклом из Индије.

„Уверен сам да ће живе везе између Индије и САД постати још јаче уз Вашу подршку и вођство“, поручио је Моди новој потпредседници САД на Твитеру.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 07. октобар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи