Читај ми!

Кнез Алберт у Народном музеју добио реплику печата Стефана Немање

Кнез Алберт Други од Монака посетио је данас Народни музеј у Београду у склопу званичне посете Београду. Добио је на поклон реплику печата великог жупана Стефана Немање, а посебно интересовање исказао је за слике Ђуре Јакшића и Надежде Петровић, као и скулптуру Вука Караџића.

Кнез Алберт у Народном музеју добио реплику печата Стефана Немање Кнез Алберт у Народном музеју добио реплику печата Стефана Немање

Угледног госта дочекала је директорка Народног музеја Бојана Борић Брешковић, а кроз сталну поставку националног музеја провела кустос Лидија Хам.

Кнез Алберт је посебну пажњу поклонио сликама Ђуре Јакшића и Надежде Петровић.

На првом спрату Народног музеја Кнез Алберт се задржао се у разговору са Николом Селаковићем, генералним секретаром Председништва Србије, испред дела српског сликарства 18. и 19. века.

Кнеза Алберта су посебно занимале скуптуре у сталној поставци Народног музеја.

Највише времена је провео испред скулптуре Вука Караџића, коју је извајао Петар Убавкић.

За специјалог госта у Народном музеју, спремили су и специјалан поклон: Алберту је уручена реплика печата великог жупана Стефана Немање.

Кнез Алберт се потом уписао у књигу утисака.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 08. октобар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи