Читај ми!

Шта треба да поручи спаљена скулптура Меланије Трамп изложена у Копру

Дрвена скулптура Меланије Трамп која је почетком јула запаљена у близини њеног родног града, изложена је у уметничкој галерији у словеначком приморском граду Копру.

Дрвену скулптуру у природној величини Меланије Трамп постављену недалеко од Севница, родног града прве даме, коју је израдио словеначки уметнички дрводеља, Алес Зуповец, по нацрту Бреда Даунија, америчког уметника настањеног у Берлину, непознати починиоци су спалили током викенда почетком јула, и то на Дан независности Сједињених Држава.

Статуа која приказује прву даму у плавој хаљини, сличној оној коју је носила на инаугурацији њеног супруга и са подигнутом руком која је више била налик на даску, изазвала је помешане реакције мештана након што је постављена.

Дауни је зацрњену и унакажену скулптуру одмах уклонио. „Желео бих да знам зашто су то учинили“, питао се уметник који се надао да ће ова скулптура подстаћи дијалог о политичкој ситуацији у Сједињеним Државама, с обзиром на то да је Меланија Трамп имигранткиња удата за председника који се заклео да ће смањити имиграцију.

Сада је спаљена статуа изложена у уметничкој галерији у Копру, јер како наводи Дауни, „Тај предмет на неки начин представља визуелни приказ политичких тензија које ескалирају у мојој земљи, али не само у мојој земљи“.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 09. октобар 2024.
19° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи