За њега нема граница – Безос први човек са богатством већим од 200 милијарди долара

Шеф „Амазона“ Џеф Безос први је човек у историји чије је богатство прешло границу од 200 милијарди долара.

Према Блумберговом индексу милијардера, Безос је сада „тежак“ 202 милијарде долара, што га чини богатијим за 78 милијарди долара од другог на листи суоснивача „Мајкрософта“ Била Гејтса.

Богатство првог човека „Амазона“ највећим делом чини удео у акцијама компаније, чија је цена протеклих година у константом расту, посебно у протеклих две године.

Безос је постао најбогатији човек у савременој историји 2018. када је његово лично богатство порасло на 150 милијарди долара.

Акције „Амазона“ достигле су врхунац у априлу ношене огромном потражњом муштерија, а од тада је њихова вредност наставила да расте, због чега је компанија добила стотине милијарди долара у тржишној вредности, а инвеститори су у овој години остварили профит од 86 одсто на уложени новац.

Компанија је јуче остварила тржишну вредност од 1,7 билиона долара, чиме је постала друга највреднија америчка компанија после „Епла“.

Пандемија коронавируса помогла је у расту „Амазона“, јер су потрошачи били приморани да се окрену онлајн продавницама за потрепштине, укључујући ту маске, дезинфекциона средства, па чак и наручивање свакодневних намирница.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 09. октобар 2024.
26° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи